24 Ιουν 2010

Διέψευσε η τρόικα τον Α.Λοβέρδο - Επικοινωνιακό “τρικ” τα περί διαπραγμάτευσης - Εκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου - Λοβέρδου τώρα

Πηγή: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=32084&catid=9

- Δεν θα συζητηθεί στο υπουργικό το Ασφαλιστικό
- Θορυβημένη η κυβέρνηση από τις αντιδράσεις 

- Αμεση ενημέρωση ζήτησε από Λοβέρδο ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
- Στελέχη του Μαξίμου εμφανίζονται δυσαρεστημένα από τους χειρισμούς του υπουργού

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το Ασφαλιστικό. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό σήμανε συναγερμός και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη που ζήτησε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Λοβέρδο στο Μαξίμου.

Σημειώνεται οτι για τις 2 το μεσημέρι είχε προγραμματισθεί υπουργικό συμβούλιο και όλες οι...πληροφορίες έλεγαν οτι θα συζητηθεί το Ασφαλιστικό. Ομως τελικά η συζήτηση αυτή μεταφέρεται πιθανότατα για αύριο αφού ο προβληματισμός είναι έντονος τόσο για τους χειρισμούς Λοβέρδου όσο και για το τι στάση θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινωνιακό τρικ του Λοβέρδου ή της κυβέρνησης τα παζάρια με την τρόϊκα;

Τα περι παζαριών μέχρι την Παρασκευή, δείχνουν ότι δεν επρόκειτο παρά για ένα επικοινωνιακό “τρικ” είτε του υπουργού είτε της Κυβέρνησης στη λογική του... “πέσαμε μαχόμενοι”.

'Οπως όλα δείχνουν (έτσι διαβεβαιώνουν στελέχη της τρόικας) όχι απλά δεν υπήρξε η παραμικρή διαπραγμάτευση, αλλά ουσιαστικά ο Α. Λοβέρδος δεν είχε και με ποιον να διαπραγματευτεί αφού οι ελεγκτές έχουν φύγει από την Αθήνα εδώ και τρεις ημέρες.

Όπως δήλωσε μάλιστα ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν τις τελευταίες 2-3 ημέρες δεν υπήρξε η παραμικρή συζήτηση. Η τρόικα δεν υπέβαλε κανένα νέο αίτημα για πρόσθετα μέτρα στην Ελληνική Κυβέρνηση καθώς όλα έχουν ήδη συμφωνηθεί από το Μάιο.

Όπως δημοσιεύει μάλιστα η εφημερίδα “Το Βήμα” το ίδιο το επιτελείο του Πρωθυπουργού λέει πως όλες οι προβλέψεις που θα πρέπει να ενταχθούν και στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όσο επώδυνες και αν είναι, περιλαμβάνονται εξ αρχής στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί και το οποίο εν συνεχεία ψηφίστηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έτσι όχι απλά τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης πάνε περίπατο, αλλά φαίνεται ότι το Μαξίμου αφήνει ακάλυπτο τον υπουργό για τους χειρισμούς του.
Στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου κατακρίνουν μάλιστα τον Α. Λοβέρδο ότι προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να εμφανιστεί ως διαπραγματευτής με την τρόικα ενώ πρόκειται για αποφάσεις που έχουν παρθεί εδώ και καιρό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός θα θα “βγει μπροστά” και θα αποσαφηνίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για αποκλίσεις.