26 Μαΐ 2010

Τα ΕΛΤΑ κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ

Η είδηση "βόμβα" που σας είχαμε προαναγγείλει:

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να μειώσει το κόστος διαβίβασης και πληρωμής των συντάξεων και των  επιδομάτων του ΟΓΑ μέσω του ΕΛΤΑ, προτίθεται να τις δώσει στις τράπεζες.

Τα  έσοδα του ΕΛΤΑ από την διακίνηση και πληρωμή των συντάξεων και των επιδομάτων του ΟΓΑ ανήλθαν για το έτος 2009 στο ποσό των 19.503.414 €.

Ο Οργανισμός στον προϋπολογισμό του 2010 που ενέκρινε πριν από λίγες βδομάδες το ΔΣ του οργανισμού, έχει προϋπολογίσει να εισπράξει από αυτή την...
δραστηριότητα το ποσό των 19.100.000 €.

Το δε προϋπολογισμένο οικονομικό αποτέλεσμα του ΕΛΤΑ για το  2010, με την προϋπόθεση να μην αποκλίνει κανένας λογαριασμός εσόδων από τον στόχο, προβλέπεται να είναι θετικό στα 852.910 €.

Εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει, πως στην περίπτωση που τελικά αφαιρεθεί από τα ΕΛΤΑ η διακίνηση και η πληρωμή των συντάξεων και των επιδομάτων του ΟΓΑ, το ετήσιο οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι τραγικό.

Εκτός αυτού το κοινωνικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στους  συνταξιούχους του ΟΓΑ θα είναι τεράστιο, αφού σχεδόν στο σύνολο τους κατοικούν στην επαρχία σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στα τραπεζικά καταστήματα.

Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ  πρέπει να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα αποτρέψουν την διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη του κυβερνητικού εγχειρήματος.