3 Μαΐ 2010

Τα συμπεράσματα δικά σας......

Εμείς τα λέγαμε και τα γράφαμε εδώ και ένα τρίμηνο και κατηγορηθήκαμε από την ΠΟΣΤ πως κινδυνολογούμε και πανικοβάλλουμε τους Συναδέλφους.

Έγραφε η ΠΟΣΤ σε ανακοίνωση της στις 26 Μαρτίου 2010:


"ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

  Συναδέλφισσες-οι

Γνωρίζουν όσοι παρακολουθούν την ηλεκτρονική σελίδα της ΠΟΣΤ, τον ενημερωτικό και μόνο χαρακτήρα που έχει η σελίδα μας και αφορά την οργάνωση και τη δράση της ΠΟΣΤ.
Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε την επικαιρότητα , πρόσωπα ή άλλες σελίδες, έστω και αν έχουν τίτλο ΕΛΤΑ, γιατί πρέπει να κρατάμε μια υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα και τους συναδέλφους.
Αυτό όμως που συμβαίνει τελευταία δεν έχει προηγούμενο.
Είναι γνωστή η θέση και η στάση όλου του κινήματος για τα μέτρα της Κυβέρνησης, είναι γνωστές οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.
Κάποιοι κύκλοι ( τύπος – ΜΜΕ, ειδικοί και μη ) έχουν τρομοκρατήσει χιλιάδες εργαζόμενους για το... φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού και για την αποζημίωση λόγω απόλυσης. Οι αποφάσεις όμως που παίρνονται λόγω πανικού ή φημών, είναι σίγουρα λανθασμένες.
Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία αθρόα αποχώρηση πολλών συναδέλφων και κυρίως γυναικών από τον ΕΛΤΑ, με λίγα χρόνια υπηρεσίας, εξαιτίας του φόβου για πλήρη ανατροπή των ορίων ηλικίας και των άλλων ρυθμίσεων του ασφαλιστικού.
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τι ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και την δέσμευση δύο υπουργών της Κυβέρνησης, ότι μέχρι το 2013 όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα δεν θίγονται, όσοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν θα πρέπει να μην βιάζονται, εάν δεν έχουν εξασφαλίσει μια ικανοποιητική σύνταξη. Γιατί αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι όσοι υπολείπονται σε κλιμάκια και χρονοεπιδόματα θα χάσουν μακροπρόθεσμα χρήματα. Συστήνουμε λοιπόν αναμονή μέχρι τον Μάιο, που αναμένεται η ψήφιση του Ασφαλιστικού.
                        ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ  ΛΟΓΩ  ΑΠΟΛΥΣΗΣ
Η έντονη φημολογία, μήνες τώρα, ανάγκασε πολλούς συναδέλφους σε αποχώρηση, από τον φόβο είτε μεγαλύτερης φορολόγησης, είτε ακόμα χειρότερα να κοπεί η αποζημίωση, που είναι ένα σενάριο τραγωδίας. Η αποζημίωση για λόγους απόλυσης ή αποχώρησης είναι κατοχυρωμένη με νόμο και δεν μπορεί κανείς εργοδότης να την καταργήσει.
Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται, επισήμως πλέον, γίνεται νέα ρύθμιση που αφορά την αυτοτελή φορολόγηση της αποζημίωσης λόγω απόλυσης.
Μέχρι σήμερα το αφορολόγητο ήταν στα 20.000 euro και το υπόλοιπο ποσό φορολογούταν με 20%. Με την νέα ρύθμιση το αφορολόγητο γίνεται 60.000. Έτσι μετά την ψήφιση του νόμου δεν υπάρχει καμία φορολογική επιβάρυνση για όλο το ποσό. 
Καλούμε τους συναδέλφους να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν ανακοινώσεις Συνδικαλιστικών παρατάξεων και άλλων παραγόντων που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες κινδυνολογούν ανεύθυνα και σπέρνουν πανικό, όπως έγινε τελευταία για την αποζημίωση ( φορολογία 40% ) στο χώρο μας. Τέτοιες ανακοινώσεις παραπληροφόρησης που γίνονται από ανευθυνότητα, άγνοια και λαϊκισμό προκαλούν ζημιά στον Οργανισμό, γιατί δεν γίνονται προσλήψεις, αλλά ζημιώνουν οικονομικά και τους συναδέλφους.
Συνιστούμε σε όλους τους συναδέλφους ψυχραιμία, αλλά και αγωνιστική ετοιμότητα."

Αλήθεια, αυτοί που μας κατηγόρησαν τότε και καθησύχασαν και παρότρυναν όσους Συναδέλφους είχαν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση να παραμείνουν στη δουλειά (γιατί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, όπως τους έλεγαν), τι έχουν να τους πουν σήμερα που  όσοι τους άκουσαν, εγκλωβίστηκαν  και χάνουν και σαν μισθωτοί σήμερα και σαν αυριανοί συνταξιούχοι;;;;

Αυτός είναι ο υπεύθυνος Συνδικαλισμός και η υπεύθυνη στάση που ευαγγελίζονται;;;;

Ποιές είναι οι γνωστές κινητοποιήσεις του κλάδου;;;; Πέρασαν όλα τα μέτρα, αλλάζει η ίδια η ζωή μας, χωρίς να ανοίξει μύτη!!!!

Που πήγαν οι δεσμεύσεις των δύο υπουργών;;;;

Έχουν τη στοιχειώδη διορατικότητα να δουν που οδηγούμαστε;;;; ή στηρίζουν άκριτα την κυβερνητική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων;;;;

Ακόμη και σήμερα, μαθαίνουμε πως διαλαλούν στους χώρους εργασίας, πως με ενέργειες τους κατάφεραν να αποτρέψουν την περικοπή κατά 7% στο χρονοεπίδομα και στο οικογενειακό επίδομα, αποκρύπτοντας πως αυτό το προβλέπει ο νόμος 3833/10 στο άρθρο 1 παρ 5 (Από
τη μείωση του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής [7%] εξαιρούνται τα επιδόματα που συνδέονται με την οικογενειακή κατάσταση ή την υπηρεσιακή εξέλιξη, καθώς και τα συνδεόμενα με το ανθυγιεινό ή επικίνδυνο της εργασίας τους και το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών τους).

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!