28 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ή μήπως ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ!!!!!

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Είναι ολοφάνερο χωρίς να χρειαστεί να το ψάξει κανείς πολύ, ότι αυτό το χθεσινό (26/5/2010) πράγμα της ΠΟΣΤ, με τον τίτλο :« ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ » μόνο σαν έκθεση ιδεών μπορεί να ληφθεί και σε καμιά μα καμιά περίπτωση σαν ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ…..

Αν και μεγάλο… έξι (6) σελίδες…. το διάβασα και το ξαναδιάβασα με πολύ μεγάλη προσοχή και ομολογώ ότι δεν υπάρχει κανένας μα κανένας συνειρμός στη διατύπωση των σκέψεων και των προβληματισμών που οι ποιητές της ΠΟΣΤ προσπάθησαν να μας πουν .. προκειμένου να μας πείσουν για τις προθέσεις τους.

Και επειδή δεν θέλω να είμαι άδικος με κανένα, αναγνωρίζω ότι κάτι προσπάθησαν να μας πουν, αλλά απ ότι φαίνεται δεν το έχουν… δεν το κατέχουντο θέμα… και αυτό γιατί είναι φανερό ότι βρίσκονται σε πλήρη ιδεολογική σύγχυση - αδιέξοδο…. και πώς να μην βρίσκονται σε σύγχυση όταν...
 αγωνίστηκαν με τόσο πάθος για πέντε ολόκληρα χρόνια προκειμένου το Σοσιαλιστικό τους κόμμα να έλθει στην εξουσία και τώρα που ήλθε, διαπιστώνουν ότι μόνο Σοσιαλιστικό δεν είναι….. και ότι αυτοί πρέπει να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα….

Μάπα το καρπούζι που λέει και ο Λαός μας

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η αναφορά τους σε κάποια Συντροφικά μαχαιρώματα είναι προφανής και κατανοητή σε όλους, όμως εμείς οι απλοί εργαζόμενοι ήθελα να ήξερα τι φταίμε για όλο αυτό το παρασκήνιο…

Το να είναι κάποιοι από εσάς τοποθετημένοι - εκλεγμένοι!!!! σε δυο, σε τρεις, σε τέσσερεις, ή δεν ξέρω και εγώ σε πόσες αμειβόμενες Συνδικαλιστικές καρέκλες…. χρόνια τώρα Εργατοπατέρες…. μπορεί να είναι δικαίωμά σας, αλλά ας προσέχατε, γιατί και οι σύντροφοί σας που σας καταγγέλλουν, είναι δικαίωμά τους να κάνουν αυτά που κάνουν , εσείς τους δώσατε την αφορμή με τις συμπεριφορές σας.

Για να μην γίνω κουραστικός, δεν θα σχολιάσω αποσπάσματα της ΕΚΘΕΣΗΣ ΙΔΕΩΝ…. το έκανε άλλωστε ο επικεφαλής της παράταξής μας και συμφωνώ απόλυτα στα σχόλιά του.

Τέως Σύντροφοι εκεί στη ΠΟΣΤ……

Όπως στρώσατε τόσα χρόνια…. έτσι θα κοιμηθείτε τώρα, αν και πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι, θα έχετε χάσει τον ύπνο σας……

Τα έλεγα πριν από δύο χρόνια…. προσέξτε γιατί κάποιοι από εσάς δεν πατάνε στη Γή αλλά ίπτανται …… αλλά εσείς δεν με ακούγατε.

Και κάτι τελευταίο…. ένας στοίχος του Νικόλα του Άσιμου λέει :

Σου στέλνω μήνυμα με ένα ΤΑΜ-ΤΑΜ να μαγειρεύεις με ΒΙΤΑΜ.

Χρήστος Μπούφης
ένας απλός εργαζόμενος
από τα Δωδεκάνησα