30 Μαΐ 2010

Έρχονται εσωτερικές μετατάξεις στον κλάδο 1

Μαθαίνουμε πως πρόκειται να γίνουν εσωτερικές μετατάξεις στο κλάδο 1 (διοικητικό προσωπικό), από το προσωπικό των άλλων κλάδων του ΕΛΤΑ.

Είναι αλήθεια πως ο κλάδος των διοικητικών υπαλλήλων έχει αρκετά κενά (όπως άλλωστε και οι άλλοι κλάδοι), τα οποία μέχρι σήμερα καλύπτονται από διανομείς ή προσωπικό εσωτερικής εκμετάλλευσης.

Στους λοιπούς κλάδους τα κενά καλύπτονται, έστω προσωρινά, από εποχικό προσωπικό, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στον κλάδο 1.

Βέβαια υπάρχει και το παράδοξο φαινόμενο σε αρκετές περιπτώσεις να υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι σε κάποιες υπηρεσίες, αλλά να μην τοποθετούνται προϊστάμενοι σε...
καταστήματα, αλλά να ασχολούνται με άλλο έργο.

Εκείνο όμως που είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να προσέξει η Διοίκηση του οργανισμού, εάν τελικά προχωρήσει σε μετατάξεις είναι το εξής:
Στο παρελθόν όποτε έγιναν μετατάξεις, προηγήθηκε προκήρυξη των κενών θέσεων και οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι έκαναν αίτηση  μετάταξης για να καταλάβουν την συγκεκριμένη προκηρυσσόμενη, κενή θέση.
Τελικά όμως είχαμε το παράδοξο φαινόμενο, εκείνος που μετατάχθηκε δεν τοποθετήθηκε ποτέ στην κενή θέση που διεκδικούσε, αλλά δια της πλαγίας οδού πήγαινε είτε σε κάποια περιφερειακή διεύθυνση, είτε σε άλλο έργο που δεν είχε σχέση με την κενή θέση που υποτίθεται πως διεκδικούσε.

Η Διοίκηση κατά συνέπεια πρέπει να θωρακίσει την διαδικασία τοποθέτησης των μεταταγέντων συναδέλφων στις θέσεις που είναι κενές, με την ποινή να ανακαλείται η μετάταξη του συναδέλφου που δεν θα αναλαμβάνει την θέση για την οποία έκανε αίτηση.

Θεωρούμε αυτονόητο πως δεν θα υπάρξουν παρατράγουδα στην διαδικασία επιλογής των υποψηφίων και θα έχουμε πλήρη εφαρμογή όσων οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας προβλέπουν.
Επίσης θεωρούμε αυτονόητο, πως όποιος Συνάδελφος μεταταγεί, πρέπει να καλυφθεί το κενό που θ΄αφήσει η μετάταξη του, πριν υλοποιηθεί αυτή.