29 Απρ 2010

Eίναι πρόκληση.......

Την ώρα που χιλιάδες Συνάδελφοι παίρνουν τα χαρτάκια μισθοδοσίας τους και διαπιστώνουν τις μειώσεις στις αποδοχές τους, κατ’ εφαρμογή του νόμου 3833/10, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΤΑ στην συνεδρίαση της 27ης Απριλίου πήρε απόφαση να ανανεώσει την σύμβαση της διευθύντριας της υπηρεσίας εσωτερικών ελέγχων (στέλεχος από τον ιδιωτικό τομέα) για τα επόμενα τρία χρόνια με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές 5.900.

Το ποσό βέβαια είναι μειωμένο σε σχέση με τις ακαθάριστες αποδοχές που ελάμβανε τα προηγούμενα χρόνια, όμως είναι προκλητικό την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Προκλητικό επίσης είναι και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο. Η συγκεκριμένη διευθύντρια κατέχει θέση ίδιας στάθμης με αρκετούς άλλους συνάδελφους διευθυντές, προερχόμενους από την ιεραρχία του ΕΛΤΑ, των οποίων βέβαια οι ακαθάριστες αποδοχές υστερούν κατά πολύ των δικών της αποδοχών.

Κι αν μια διευθύντρια παίρνει αυτού του ύψους τις αποδοχές, οι γενικοί διευθυντές και ο διευθύνων σύμβουλος πόσα πρέπει να παίρνουν;;;;

Το άρθρο 2 του νόμου 3833/10 ορίζει ανώτατο όριο αποδοχών και ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ, τις αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, σύμφωνα με την 2/14924/0022/1.4.2010 εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, οι οποίες ανέρχονται σε 5.981,40 € ακαθάριστα το μήνα.
Κατά συνέπεια οι αποδοχές της διευθύντριας υστερούν κατά μόλις 81,40 € των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου!!!

Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την συγκεκριμένη διευθύντρια και τη δουλειά της, το πρόβλημα είναι στο ΔΣ του ΕΛΤΑ και πως διαχειρίζεται τέτοιου είδους ζητήματα.
Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιές προϋποθέσεις πάρθηκε η απόφαση, πάντως καλό θα είναι η νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ ν’ αρχίσει το νοικοκύρεμα του οργανισμού από την αυλή της.