24 Απρ 2010

Δύο μέρες χρειάστηκαν μόνο........


Στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε προχθές η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ) κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, να μας πείσει για την αναστολή της 24ωρης απεργίας, ήταν και η θετική στάση και η ξεκάθαρη θέση  (όπως είπαν) του αρμόδιου υφυπουργού για τα ΕΛΤΑ κυρίου Σηφουνάκη.

Όπως μας είπαν, ο υφυπουργός τους διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα εισαγωγής του Ταχυδρομείου στο Χ.Α.Α. και ούτε εισαγωγή στρατηγικού επενδυτή (έτσι λέγεται το πούλημα τα τελευταία χρόνια) στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ και πως τα σχετικά δημοσιεύματα  είναι ....
υπερβολές των δημοσιογράφων.

Χρειάστηκε να περάσουν μόλις δύο μέρες, για να διαπιστώσουμε πως κάτι άλλο συμβαίνει!!!

Μήπως ο κ. Σηφουνάκης  αποκρύπτει τις πραγματικές διαθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ;;;;;;
Ή μήπως η ΠΑΣΚΕ προκειμένου να πετύχει την αναστολή της απεργίας μας κρύβει την πραγματικότητα;;;;;
Ή μήπως συμβαίνουν και τα δύο;;;;

Αυτά τα γράφουμε, γιατί σήμερα διαβάζουμε την συνέντευξη του κ. Σηφουνάκη στην εφημερίδα «Ισοτιμία», στην οποία απαντά όταν ρωτήθηκε σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ, πως το θέμα βρίσκεται σε πρόωρο στάδιο και πως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
 
Επίσης στην ίδια συνέντευξη, αλλά και στην ομιλία του προχθές στην ημερίδα της ΕΕΤΤ ο κ. Σηφουνάκης αναφέρει πως εντός του 2010 πρόκειται το Ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει  νόμο για την ενσωμάτωση της σχετικής Ευρωπαϊκής οδηγίας, για την απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς, η οποία πρόκειται να γίνει έως το 2013.

Μέχρι σήμερα εμείς γνωρίζουμε πως η απελευθέρωση της Ταχυδρομικής αγοράς για την χώρα μας ξεκινά μετά την 1/1/2013.

Τι άλλαξε και ο υφυπουργός αναφέρει έως το 2013;;;
 
Γιατί κάποιοι κάνουν πως δεν το αντιλαμβάνονται;;;;

Εκτός κι αν πράγματι δεν το αντιλαμβάνονται..... 

Οπότε δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις!!!