23 Απρ 2010

Μπαλόνι ήταν κι έσκασε.....

Τα παραλειπόμενα της απόφασης για αναστολή της απεργίας.

Θα παρατηρήσατε πως όλη την  εβδομάδα, από την περασμένη Παρασκευή που το ΔΣ της ΠΟΣΤ πήρε την απόφαση για την 24ωρη απεργία της 26ης Απριλίου, δεν γράψαμε απολύτως τίποτα για το θέμα.

Σε άλλες περιπτώσεις απεργιών αναρτούσαμε αφίσες και σας καλούσαμε να στηρίξετε την απεργία. Τώρα δεν γράψαμε απολύτως τίποτα.

Μάλιστα κάποιοι από εσάς το παρατηρήσατε και μας στείλατε emails να ρωτήσετε γιατί.
Δεν είμαστε μάντεις, απλά τόσα χρόνια έχουμε αποκτήσει λίγη εμπειρία, για μπορούμε να διακρίνουμε πια, τις πραγματικές προθέσεις κάποιου και πόσο πολύ πιστεύει στο προϊόν  που προσπαθεί να σου πουλήσει.

Μετά την εισαγωγή, να σας ενημερώσουμε για τα παραλειπόμενα της χθεσινής συνεδρίασης του ΔΣ της ΠΟΣΤ που ανέστειλε την απεργία.


Το προεδρείο της ΠΟΣΤ έφερε εισήγηση για αναστολή της απεργιακής κινητοποίησης της Δευτέρας, με το σκεπτικό .....
πως καλύπτεται από την απάντηση που πήρε από τη διοίκηση και από τη προφορική δέσμευση του αρμόδιου υπουργού, στην συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με την απάντηση της διοίκησης θα προσληφθούν εποχικοί συνάδελφοι με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας, όπως σας είχαμε γράψει (διαβάστε εδώ) την σχετική ανάρτηση.
Με βάση λοιπόν αυτή την δέσμευση της διοίκησης η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΠΟΣΤ (ΠΑΣΚΕ) ψήφισε υπέρ της αναστολής της απεργιακή κινητοποίησης της Δευτέρας.
Η ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ ψήφισε λευκό, ενώ η ΔΑΚΕ ΕΝΟΤΗΤΑ και η παράταξη μας ΠΑΚ ΕΛΤΑ ψήφισε να μην ανασταλεί η απεργία.

Το σκεπτικό της ψήφου μας, για να μην ανασταλεί η απεργία στηρίχτηκε στα επιχειρήματα:

1. Η πρόσληψη 2.000 εποχικών υπαλλήλων (εφόσον γίνει) δεν καλύπτει ούτε τα οργανικά κενά, που σήμερα είναι 2.700, κατά συνέπεια δεν επαρκούν για ανπλήρωση, ώστε να μπορέσουν οι Συνάδελφοι να πάρουν τις κανονικές άδειες τους. ( Βέβαια η ΠΟΣΤ στο δελτίο τύπου που εξέδωσε δεν αναφέρει τον πραγματικό  αριθμό των 2.000 εποχικών που πρόκειται να προσληφθούν και γράφει για πρόσληψη του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ έκτακτου προσωπικού).

2. Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν δίνεται καμιά προοπτική, αλλά το θέμα μεταφέρεται στο 2011 (που βέβαια υπάρχει σχετική απαγόρευση προσλήψεων από τον νόμο, που προβλέπει μία πρόσληψη κάθε πέντε αποχωρήσεις).

3. Για τις Ταχυμεταφορές, όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο ανάπτυξης (όπως στο εξώδικο της ζητούσε η ΠΟΣΤ), αλλά ούτε διοίκηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

4. Την 1η Μάη ξεκινούν οι μειώσεις στους μισθούς μας με ουσιαστική κατάργηση των  συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ισοπεδώνονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η ακρίβεια μέσω της επιβολής νέων φόρων μας έκανε φτωχότερους, τα ΜΜΕ διαρρέουν για μετοχοποίηση του ΕΛΤΑ και είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ταχυμεταφορές. Κυριολεκτικά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο, δεν ξέρουμε από που μας έρχονται απανωτά οι σφαλιάρες και το συνδικάτο μας περί άλλα τυρβάζει!

Μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδρανείς, αναστέλλοντας την απεργία μας και να αφήνουμε τους εργαζόμενους στο έλεος των ανελέητων κυβερνητικών επιθέσεων;;;;;;

Δυστυχώς για την πλειοψηφία μπορούμε!!!!

Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, μήπως τα μηνύματα από τους Συναδέλφους για συμμετοχή στην απεργία ήταν αρνητικά, πως δεν θα συμμετείχαν δηλαδή στην απεργία και προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο αποφάσισαν την αναστολή.

Αν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως το συνδικάτο μας έχει χάσει την επαφή του με τους εργαζόμενους, δεν μπορεί πλέον να τους εμπνεύσει και να τους καθοδηγήσει.

Κι αυτό είναι το πιο τραγικό!