15 Απρ 2010

Δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
( ΔΑΚΕ  ΕΛΤΑ ) 
http://www.dake-elta.eu
Αθήνα 15/04/2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
       Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ έχει από καιρό διαπιστώσει και καταγγείλει τις αντιλαϊκές και αντεργατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, που χωρίς ξεκάθαρη στόχευση, χωρίς πυξίδα και στρατηγική, χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας, κυρίως όμως, χωρίς την απαιτούμενη Δημοκρατική Νομιμοποίηση, αφού εξελέγη με διαφορετικό Πολιτικό Πρόγραμμα από αυτό που εφαρμόζει, έχει υιοθετήσει και υλοποιεί.
Επανειλημμένα έχει εκφράσει τις εύλογες ανησυχίες και αντιρρήσεις της, κυρίως όσον αφορά τις πολιτικές και τις τακτικές που εφαρμόζονται στην Οικονομία γενικότερα και το Ταχυδρομείο ειδικότερα.
Πολιτικές που στηρίζονται άκριτα από τις δυνάμεις της διαπλοκής, με λάφυρο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα έσοδα από την Κρατική Διαφήμιση.
Χθες, κανέναν τους δεν ξένισε  η πρωθυπουργική «μπλόφα» για καταφυγή της Χώρας στο ΔΝΤ. Μια «μπλόφα» που οι Γερμανοί εξέλαβαν ως υπόσχεση, αφού η υλοποίησή της θα σήμαινε ταχεία διολίσθηση του ΕΥΡΩ και κατά συνέπεια ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, σε περίοδο βαθιάς παγκόσμιας κρίσης, της οικονομίας τους, που....
σημειωτέον  διαθέτει θηριώδη παραγωγική βάση και  έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.
Σήμερα, όλοι τους πανηγυρίζουν για το «γέμισμα του πιστολιού» χωρίς να λαμβάνουν υπόψη ότι το όπλο έφυγε από το τραπέζι και έχει πλέον στραμμένη την κάνη του στους κροτάφους των Εργαζόμενων και όχι μόνον.
Το «όπλο» έχει τους γεμιστήρες γεμάτους με σφαίρες και ετοιμάζεται να «πυροβολήσει» ενάντια:
v     Στις αποδοχές μας και την αγοραστική μας δύναμη, διευρύνοντας και βαθαίνοντας έτσι, την ύφεση που ήδη υπάρχει. Η Ανεργία καθημερινά αυξάνεται, τα νοικοκυριά υποφέρουν και κανένα αναπτυξιακό μέτρο δεν λαμβάνεται.
v     Στους Εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, που απειλούνται με κατάργηση ή πώληση των Υπηρεσιών τους και απολύσεις.
v     Στους Εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, που κινδυνεύουν από τις νέες «διαρθρωτικές» υποτίθεται αλλαγές, δηλαδή την περαιτέρω ελαστικοποίηση των Εργασιακών Σχέσεων, το ψαλίδισμα των αποδοχών τους από Σεπτέμβριο και την απελευθέρωση των ορίων για ομαδικές απολύσεις.
v     Στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, με κατάφωρη παραβίαση των τριών «Δεν», που συνεπάγεται μείωση των συντάξιμων αποδοχών, αύξηση των ορίων ηλικίας και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
v     Στο κοινωνικό όφελος, που ανέκαθεν  και πάγια  προσφέρουν οι ΔΕΚΟ, συμπεριλαμβανομένου του ΕΛΤΑ, που ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αποτελούν βασικό συντελεστή και μοχλό ανάπτυξης. Ποιο συγκεκριμένα όσον αφορά το Δημόσιο Ταχυδρομείο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη είναι πλήρης. Η έλλειψη προσωπικού και η διαφαινόμενη απαξίωσή του Οργανισμού, στο βωμό σκοπιμοτήτων, έχει δημιουργήσει ζωτικά λειτουργικά προβλήματα και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του πελατειακού μας κοινού. Αγανάκτηση που βολεύει κάποιους να υπάρχει, μέχρι να αποφασίσουν ποια μορφή ιδιωτικοποίησης θα προωθήσουν.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΜΕΝΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΝΤ.


          Η ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ επισημαίνει σε κάθε αρμόδιο Κυβερνητικό ή Υπηρεσιακό παράγοντα ότι τα περιθώρια για αποτελεσματική δράση, έχουν πλέον στενέψει επικίνδυνα.
Ο εφησυχασμός και η αναβλητικότητα πολύ σύντομα θα οδηγήσουν τον ΕΛΤΑ στην απαξίωση, την υποβάθμιση, τη χρεοκοπία.
Πρέπει ΑΜΕΣΑ να ληφθούν αποφάσεις που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να λειτουργήσει απρόσκοπτα, πετυχαίνοντας τους στόχους του, είτε αυτοί είναι επιχειρησιακοί, είτε κοινωνικοί.
Η πρώτη απόφαση πρέπει να είναι, η άμεση υλοποίηση των ήδη ειλημμένων αποφάσεων! Για παράδειγμα θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί οι ήδη εγκεκριμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το Κράτος έχει συνέχεια και δεν είναι «φέουδο» όποιου πρόσκαιρα υφαρπάξει τάζοντας, την ψήφο του Ελληνικού Λαού.
Στη συνέχεια υποχρεούνται να ενημερώσουν τους Ταχυδρομικούς και την Κοινή Γνώμη για το τι Ταχυδρομείο θέλουν!
Τι προγραμματίζουν για το μέλλον του ΕΛΤΑ και των Θυγατρικών του;
Σκέφτονται να μας ξεπουλήσουν;
Αν ναι, πρέπει να τους πάρουμε στο κυνήγι. Αν όχι, πως σχεδιάζουν να πάμε  στο 2013;
Χωρίς Επιχειρησιακό Σχέδιο;
Χωρίς το αναγκαιούν Προσωπικό;
Χωρίς τα έσοδα από τη Δημόσια Αλληλογραφία, τις Φορολογικές Δηλώσεις και τον ΟΓΑ;
Χωρίς να αποζημιώνεται το κόστος παροχής της Καθολικής Υπηρεσίας;
Χωρίς επενδύσεις και με τους Εργαζόμενους να βάλλονται;
Χωρίς ουσιαστική αύξηση των εσόδων από  Νέα Χρηματοοικονομικά Προϊόντα;
Χωρίς ρευστότητα και με εκκρεμείς τις οφειλές του Δημοσίου;
Κάποιοι υποβαθμίζουν ορισμένα από τα παραπάνω προβλήματα δίνοντάς τους διαδικαστικό χαρακτήρα. Διαφωνούμε και ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο.
Η μη πρόσληψη Έκτακτου Προσωπικού στον ΕΛΤΑ, είναι απόρροια πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης και δεν είναι πρόβλημα που οφείλεται σε αδυναμίες του υφιστάμενου Θεσμικού Πλαισίου.
Οι συνταγές που προωθούνται και αφορούν, τον «εξανδραποδισμό» του Προσωπικού που δεν «έχει μπάρμπα στην Κορώνη», την άλωση της Διοικητικής Πυραμίδας από ημέτερους, την αναγόρευση πρακτικών που παραπέμπουν σε Παρακράτος ως Νόμιμων και συμβατών με την εποχή που ζούμε, είναι απαράδεκτες για εμάς και θα τις πολεμήσουμε.
Η πρόσφατη δίωξη Συνδικαλιστή μας εκλεγμένου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της Δυτικής Μακεδονίας έτυχε της εύλογης αντίδρασής μας.
Η Διοίκηση του ΕΛΤΑ γενικότερα και ο εμπλεκόμενος με τη δίωξη Γενικός Διευθυντής ειδικότερα, αντί να αναδιπλωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προχώρησαν  με τη συμπαράσταση του Διευθυντικού κατεστημένου που αντικανονιστικά τους τελευταίους μήνες δημιούργησαν, σε ΝΕΑ ΔΙΩΞΗ, που αυτή τη φορά αφορά στον Κώστα Πάλλα, τον ένα δηλαδή από τους δύο ανθρώπους που εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ Πανελλήνια.
Η συκοφαντία, η απόκρυψη στοιχείων, η παρεμπόδιση της Συνδικαλιστικής Δράσης και η κατάχρηση εξουσίας είναι ποινικά αδικήματα που η Δικαιοσύνη τιμωρεί με βαριές ποινές.
Αυτό κάποιοι φαίνεται να το ξέχασαν και εμείς πρέπει να φροντίσουμε να το θυμηθούν.
Κλείνοντας, ζητάμε από τους Συναδέλφους να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους, την 24ωρη Απεργία που προκήρυξε η ΠΟΣΤ, για τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010.
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ενάντια στις Αντεργατικές, Αντιασφαλιστικές, Φορομπηχτικές, Αντιταχυδρομικές και Μισαλόδοξες πολιτικές που προωθούνται.
Καλούμε τους κοινωνικούς φορείς, κύρια τους Αυτοδιοικητικούς, αλλά και τους απλούς πολίτες, να μας συμπαρασταθούν.
Τα Πολιτικά Κόμματα να πιέσουν την Κυβέρνηση, να εγκαταλείψει τις δημοσιογραφικού χαρακτήρα διαπιστώσεις και να ανταποκριθεί στο ρόλο της, δρομολογώντας δράσεις.
ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ!