15 Απρ 2010

Όλοι οι Ταχυδρόμοι στην διανομή ; ; ;

Μαθαίνουμε πως  η νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει που  βρίσκονται Ταχυδρόμοι που δεν εκτελούν το έργο της διανομής, για να τους στείλει σε μονάδες διανομής, ώστε ν’ αντιμετωπίσει πρόσκαιρα το τσουνάμι των ανεκτέλεστων τομέων.

Στην σωστή κατεύθυνση κινείται αυτή η ενέργεια, μόνο που πρέπει να μη λύνουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας κάποιο άλλο και να μην υπάρξουν περίεργες εξαιρέσεις.

Τι θέλουμε να πούμε με τα παραπάνω:

1. Ταχυδρόμοι που έχουν προβλήματα υγείας και έχουν νόμιμα αλλάξει έργο, πρέπει να παραμείνουν στο έργο που σήμερα απασχολούνται.

2. Οι Ταχυδρόμοι που απασχολούνται σε άλλο έργο της παραγωγικής αλυσίδας, αλλά αυτό είναι....
νευραλγικής σημασίας, πρέπει να αντικατασταθούν εφόσον  πάνε στην διανομή.

3. Υπάρχουν Ταχυδρόμοι (ειδικά νέοι) που από την ημέρα πρόσληψης τους δεν απασχολήθηκαν ποτέ στην διανομή και αποτελούν μεγάλη πρόκληση για τους παλιούς συναδέλφους  που σηκώνουν την τσάντα για 30 χρόνια.

4. Όποτε στο παρελθόν έγινε παρόμοια προσπάθεια, κάποιοι έβρισκαν πάντα τον τρόπο να ξεγλιστρούν, χρησιμοποιώντας τον μπάρμπα με την κορώνη.

Τώρα φαίνονται ξεκάθαρα τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων και τα δικά μας σαν συνδικάτο, που για 22 ολόκληρα χρόνια δεν έγιναν εσωτερικές μετατάξεις, ώστε να εκτελεί κάθε εργαζόμενος το έργο του κλάδου στον οποίο ανήκει.

Αν η σημερινή διοίκηση θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, πρέπει αταλάντευτα να υλοποιήσει την πρόθεση της να στηρίξει την διανομή και όχι μόνο (τα κενά σε όλους τους κλάδους της παραγωγής είναι τεράστια), λαμβάνοντας υπόψη τις 4 παραπάνω επισημάνσεις, χωρίς υπαναχωρήσεις και εξαιρέσεις.
Μια στήριξη βέβαια πρόσκαιρη και κουτσουρεμένη, αφού τα κενά είναι αδύνατο να καλυφθούν και η μοναδική λύση είναι η πρόσληψη νέου προσωπικού σε όλους τους κλάδους.