22 Μαρ 2010

Γιατί αισθάνομαι πως με δουλεύουν ; ; ;

  Δήλωση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Λοβέρδου σχετικά με το θέμα της περικοπής του 14ου μισθού των εκπαιδευτικών του ιδιωτικού τομέα:


    «Η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις, καθώς στερεί από τους εργαζομένους νομοθετημένες απολαβές και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία νομοθετημένους πόρους. Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει πως η μισθοδοσία του ιδιωτικού τομέα δεν συνιστά δημόσια. . .
δαπάνη και επομένως δεν σχετίζεται με τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και με τα μέτρα που πρόσφατα έχουν ληφθεί. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και οι ελεγκτικοί του μηχανισμοί με διεξοδικούς ελέγχους στις ατομικές συμβάσεις και στους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα εξασφαλίσουν την πλήρη και εμπρόθεσμη καταβολή των εισφορών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία».
 Πηγή: http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8545851


Δικό μας σχόλιο: 

Κύριε Υπουργέ

Έχετε απόλυτο δίκιο πως η μη καταβολή, ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις.

Η μείωση των δικών μας μηνιαίων τακτικών αποδοχών (εκτός του 14ου μισθού) κατά 7% και μάλιστα ανδρομικά από 01/01/2010 δεν συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και δεν επιφέρει κυρώσεις, την στιγμή μάλιστα που οι μισθοί μας είναι θεσμοθετειμένοι μέσω συλλογικών συμβάσεων εργασίας;;;;;;;