19 Μαρ 2010

Καταγγελία για το νέο διαμετακομιστικό κέντρο Κορίνθου

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ μας έστειλε τα παρακάτω στοιχεία που επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα εκείνων που επιλέγουν τα κτίρια για τις ανάγκες του οργανισμού. Δημιουργώντας αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα και θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των συναδέλφων.
Ενοικιάστηκε νέο κτίριο στην Κόρινθο για να στεγάσει το διαμετακομιστικό κέντρο και τους διανομείς απέναντι από το στρατόπεδο για όσους γνωρίζουν την περιοχή.

Εδώ βλέπετε την πρόσοψη του κτιρίου και αριστερά την είσοδο - έξοδο των φορτηγών αυτοκινήτων που ίσα-ίσα χωρεί να περάσει το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να πάει πίσω από το κτίριο στον χώρο φορτοεκφόρτωσης.
 Για  να βγει ή να μπει στο στενάκι το φορτηγό κλείνει και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο, με κίνδυνο την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Βλέπετε την.....
διαχωριστική γραμμή κάτω από το φορτηγό.

Να σημειώσουμε βέβαια εδώ πως δεν μπορεί να μπει στον χώρο φορτηγό μεγαλύτερο των δέκα τόννων, όταν στην γραμμή Αθήνας - Πάτρας (που χρειάζεται να μπουν στην Κόρινθο) τα περισσότερα φορτηγά είναι δεκαπέντε τόννων και έχουν μήκος τρία μέτρα περισσότερο από αυτό της φωτογραφίας.
Με αποτέλεσμα να συναντώνται στο παλιό κέντρο διαλογής και να κάνουν μεταφόρτωση εκεί.
Ο χώρος φορτοεκφόρτωσης πίσω από το κτίριο είναι μικρός για "μανούβρες" μεγάλων φορτηγών και το νέο "διαμάντι" κτίριο δεν έχει ράμπα φόρτωσης. Δείτε τον χώρο.......

Το φορτηγό πλησιάζει στην είσοδο και ανεβοκατεβάζει την υδραβλική πόρτα για να φορτώσει με κίνδυνο να πέσει κάποιο κοντέϊνερ να κτυπήσει συνάδελφο ή να προκαλέσει ζημιά.
Οι δε μεταφορτώσεις γίνονται με ένα .......υπερσύγχρονο σύστημα, που μας πηγαίνει είκοσι χρόνια πίσω και οι συνάδελφοι εργάζονται ως .....εναερίτες της ΔΕΗ. Δείτε...
Απ΄ ότι μάθαμε, ούτε οι συνάδελφοι διανομείς της Κορίνθου επιθυμούν την μετακίνηση τους στο συγκεκριμένο κτίριο που βρίσκεται εκτός πόλης, όπως σας προαναφέραμε.
Ο παλιός χώρος του κέντρου διαλογής Κορίνθου παραμένει ακόμη νοικιαζμένος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί (αν όχι ολόκληρος - τμήμα του) για τις ανάγκες του διαμετακομιστικού κέντρου, που έχει ράμπα φορτοεκφόρτωσης και η πρόσβαση είναι εύκολη σε όλες τις κατηγορίες των φορτηγών.

Αυτές τις μέρες πρόκειται να γίνει η οριστική παραλαβή του νέου κτιρίου, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των διαβιβάσεων και να κατωχηρώσουν την ασφάλεια των συναδέλφων.
Ας έχουν υπόψη τους πως ο Σύλλογος των Οδηγών δεν παίζει με τέτοια ζητήματα και απ' ότι μαθαίνουμε θα στείλει τους υπεύθυνους στην δικαιοσύνη.
Πριν παραλάβουν λοιπόν το κτίριο, ας το σκεφτούν πολύ καλά.