23 Μαρ 2010

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ! ! !

Εδώ και αρκετούς μήνες, o ΕΛΤΑ αλλά και οι ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ λειτουργούν από συνήθεια…. είναι μια διαπίστωση – παραδοχή, όχι μόνο της ΠΟΣΤ αλλά και πολλών Συναδέλφων μας - απλών εργαζομένων που βλέπουν να μην υπάρχει δουλειά, να έχει μειωθεί τουλάχιστον 50 % σε σχέση με τον περασμένο χρόνο και δυστυχώς να βλέπουν να υπάρχουν και κάποιοι που σφυρίζουν αδιάφορα…
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν Συνδικαλιστές αλλά και απλοί Συνάδελφοι, σε όλες τις βαθμίδες της Υπηρεσιακής Ιεραρχίας, οι οποίοι. . . . .


ανησυχούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον των δύο Εταιριών και οι οποίοι έχουν προτάσεις και όραμα για το μέλλον του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ.


Το θέμα είναι σε ποιόν ή σε ποιους να κάνεις τις προτάσεις….
Και τι ανταπόκριση μπορεί να έχουν…..

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στο χώρο των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΤΑ ( Κέντρο Ταχυμεταφορών ΡΟΔΟΥ) και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο δικές μου όσο και των συνεργατών μου που είχαν σαν αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση της κίνησης και των εσόδων, με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης από 40 % έως και 60 % ξαφνικά με μεγάλη μου λύπη, διαπιστώνω ότι εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση….
Επειδή είμαι από τη φύση μου ιδιόμορφος και ανήσυχος τύπος, βγήκα στην πιάτσα των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ προκειμένου να κάνω όπως λένε και οι σπουδαγμένοι : Έρευνα της Αγοράς και στη συνέχεια να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Διαπίστωσα ότι :

1.- Η αγορά των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ τους πρώτους μήνες του 2010 μετά το ξέσπασμα της Οικονομικής κρίσης, παρουσιάζει μείωση από 30% - 50%.

2.- Προκειμένου να κρατηθούν στην αγορά κάποιες Εταιρίες οι οποίες στη ΡΟΔΟ εκπροσωπούνται από Πράκτορες, έχουν μειώσει κατακόρυφα τις τιμές των προϊόντων τους.

3.- Για παράδειγμα ο Πράκτορας της ΤΝΤ στη Ρόδο, οδός Καναδά 87 τηλέφωνο : 22410 30917, τιμολογεί στη λιανική : Αντικείμενα για το Εσωτερικό μέχρι 2 κιλά = 5,10 €
και αντικείμενα για το Εξωτερικό ( φάκελος Α4 ) = 20,00 € για την Ευρώπη και 27,71 € για Αμερική – Καναδά.



Η Εταιρία μας ( ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ), τιμολογεί στη λιανική:
Αντικείμενα για το Εσωτερικό μέχρι 2 κιλά = 11,69 €
Και αντικείμενα για το Εξωτερικό :
Ε.Μ.S. ( φάκελος Α4) = 30,50 € για την Ευρώπη και 36,96 € για Αμερική - Καναδά.
και για τα S.P.M. ( συνεργασία με courier που διαθέτει Διεθνές Δίκτυο).
S.P.M. ( φάκελος Α4) = 32,95 € για την Ευρώπη και 30,15 για Αμερική - Καναδά.

Ο ΕΛΤΑ, τιμολογεί στη λιανική :
Αντικείμενα για το εσωτερικό ( φάκελος Α4) μέχρι 500 gr. Express και Συστημένο = 5,50 € και ακανόνιστο σχήμα μέχρι 2 κιλά = 6,25 €.
Και αντικείμενα για το Εξωτερικό :
Express και Συστημένο ( φάκελος Α4) μέχρι 500 gr. = 8,85 € για την Ευρώπη και ( φάκελος Α4) μέχρι 500 gr. = 10,25 € για Αμερική - Καναδά.

Με δεδομένο ότι για τις χώρες της Ευρώπης αλλά και για την Αμερική και τον Καναδά, αν κάποιος στείλει ένα αντικείμενο Ε.Μ.S. ή S.P.M. ή σαν Express και Συστημένο με τον ΕΛΤΑ, αλλά και με τις άλλες Εταιρίες courier, δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο χρόνο επίδοσης.

Με δεδομένο ότι η διαφορά τιμής του Express και Συστημένου του ΕΛΤΑ σε σύγκριση με όλες τις άλλες Εταιρίες courier συμπεριλαμβανομένης και της Εταιρίας μας ( ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ) είναι τέσσερις με πέντε φορές παραπάνω.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν Εταιρίες courier στην Αγορά που χρησιμοποιούν και την κατηγορία ECONOMY.

Με δεδομένο ότι ο κυριότερος λόγος που οι περισσότεροι πελάτες δεν χρησιμοποιούν τα ΕΛΤΑ για την αποστολή αντικειμένων ( φακέλων ) είναι κατά την άποψή μας, γιατί πρέπει να πάνε οι ίδιοι για να τα καταθέσουν στα Καταστήματα του ΕΛΤΑ και πολλές φορές να περιμένουν στην ουρά για αρκετό χρόνο.

Με δεδομένο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει επιβάλει στη καθημερινότητά μας το delivery ( παραλαβή στο σπίτι ).


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
Την δημιουργία ενός νέου προϊόντος, σε συνεργασία ΕΛΤΑ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ, το οποίο μπορεί να ονομαστεί S.P.M. ECONOMY ή κάποια άλλη ονομασία.
Τα αντικείμενα αυτά που στην πλειοψηφία τους θα είναι φάκελοι Α4 ή και μικροδέματα μέχρι 2 κιλά, θα μπορούν να έχουν μια άκρως ανταγωνιστική τιμή έναντι των άλλων Εταιριών, σε μια εποχή που και το ένα ευρώ παίζει μεγάλο ρόλο στην κρίση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.

***Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση,
αλλά και συνεργασία, ακόμη και αν χρειασθεί να μετατεθώ
στην ΑΘΗΝΑ, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να
εξεταστεί - υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.
Χρήστος Μπούφης
ένας απλός εργαζόμενος
από τα Δωδεκάνησα