24 Φεβ 2010

Μικρή συμμετοχή στην Απεργία και την συγκέντρωση

Μόνο θλίψη και απογοήτευση δημιουργεί η σημερινή απεργιακή εικόνα.


Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία σήμερα με την συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων Συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ και η συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως θύμιζε συγκέντρωση Πρωτομαγιάς που ο κόσμος τρέχει να μαζέψει λουλούδια. Ίσα που γέμισε η διασταύρωση των οδών Πατησίων και Αλεξάνδρας.


Οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα των Συνδικάτων για συμμετοχή στην σημερινή απεργία και την συγκέντρωση.

Είναι τραγικό και συνάμα θλιβερό για όλους εμάς τους παλαιότερους που θυμόμαστε τις καθολικές απεργίες και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του παρελθόντος.


Είναι δυνατόν σήμερα, που οι κυβερνητικές εξαγγελίες ισοπεδώνουν τα πάντα:

Αύξηση στα όρια ηλικίας

Αύξηση στα χρόνια για συνταξιοδότηση

Μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις

Αύξηση στην φορολογία

Αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των καταναλωτικών αγαθών

Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

Άρση της μονιμότητας, 14ος μισθός, κλπ, κλπ, κλπ, κλπ

Η συμμετοχή στην απεργία να παρουσιάζει αυτά τα ποσοστά;;;;


Ενδεικτικά η συμμετοχή των εργαζομένων του ΕΛΤΑ στην απεργία έφτασε μόλις στο 35%.


Οι Συνάδελφοι που συμμετείχαν σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση δεν ξεπερνούσαν τους 150. Απουσίαζαν ακόμη και πρωτοκλασάτοι Συνδικαλιστές από την ΠΟΣΤ και τα Σωματεία.


Οι απαράδεκτες πρακτικές των συμβιβασμένων και εξαρτημένων από τα κόμματα Συνδικαλιστικών ηγεσιών και ο ύπουλος ρόλος που παίζουν τα ΜΜΕ στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, απαξιώνουν καθημερινά το Συνδικαλιστικό κίνημα.


Οι εργαζόμενοι αισθάνονται προδομένοι και καθημερινά απομακρύνονται από τα Συνδικάτα και αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.


Στην σημερινή εποχή που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας δεν επιτρέπεται να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα διάλυσης. Άλλο που δεν θέλουν οι κυβερνώντες να επιβάλλουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.


Η επιλογή των εργαζόμενων να απομακρύνονται από το Συνδικάτο, είναι λαθεμένη. Υπάρχουν μέσα στα Συνδικάτα υγιείς ασυμβίβαστες δυνάμεις, που πρέπει να στηρίξουν οι εργαζόμενοι για να βγει το Συνδικαλιστικό κίνημα από το σημερινό αδιέξοδο και να παίξει εκείνο το ρόλο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί, που δεν είναι άλλος από την προστασία των συμφερόντων των εργαζόμενων.