20 Φεβ 2010

ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ…. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ….

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Βαρέθηκα, κουράστηκα πια μήνες τώρα, να διαβάζω στις εφημερίδες και να ακούω καθημερινά στα δελτία ειδήσεων:

Ότι για το τεράστιο Δημόσιο χρέος της Χώρας το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, αυτοί δηλαδή που βαρύνουν περισσότερο τον Κρατικό Προϋπολογισμό, είμαστε εμείς οι απλοί εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα….

Εμείς που με τους παχουλούς μισθούς και με το τεράστιο εργατικό κόστος που δημιουργήσαμε, συντελέσαμε στην επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και στον εκτροχιασμό του ελλείμματος…..

Εμείς οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που όταν είμαστε άρρωστοι με 38 πυρετό…. καθόμαστε στο σπίτι μας και δεν πάμε στη δουλειά, ενώ οι εργαζόμενοι στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις αλλά και οι Ιδιώτες Επιχειρηματίες, ακόμη και με 40 πυρετό… πηγαίνουν στις δουλειές τους γιατί φοβούνται… μην τους απολύσουν… ή μη χάσουν το μεροκάματο.

Ναι, το άκουσα και αυτό σε Ιδιωτικό Τηλεοπτικό Κανάλι από γνωστό σε όλους δημοσιογράφο… θέλοντας με αυτό να επισημάνει τα προνόμια που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα, απέναντι στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.

Προνόμια τα οποία πρέπει να κοπούν, όπως πρέπει να κοπούν και οι παχουλοί μισθοί μας γιατί έτσι θα συμβάλλουμε στη μείωση των Δημοσίων Δαπανών.

Με λίγα λόγια Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Σύμφωνα με τη τετράγωνη λογική αυτού του Δημοσιογράφου, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι όταν είναι άρρωστοι με 38-40 πυρετό, να πηγαίνουν στις δουλειές τους γιατί αν δεν πάνε μπορεί να τους απολύσουν…. και ακόμη ότι θα πρέπει οι μισθοί τους να εξισωθούν με τους μισθούς του Ιδιωτικού Τομέα…

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί, ότι ο εν λόγο δημοσιογράφος ανήκει στην κατηγορία αυτών που αμείβονται με ετήσιες απολαβές πάνω από 150.000€, για την προπαγάνδα τύπου Γκέμπελ που προσφέρει στην εκάστοτε εξουσία, μετά από εντολές των αφεντικών του.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ο Μαχάτμα Γκάντι αυτός ο υπέροχος άνθρωπος, αυτός ο κοκκαλιάρης μισόγυμνος Ινδός, αυτός που πίστευε στην δύναμη της αλήθειας, αυτός που πρώτος δίδαξε την «ειρηνική ανυπακοή - την παθητική αντίσταση» αυτόν που κάποιοι Δημοσιογράφοι της τότε εποχής, τον χαρακτήρισαν : παλαβό, υποκριτή, μάγο, ταραχοποιό με τις πάνες, δημαγωγό γεμάτο αυταπάτες…


Είχε πει:

ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ……..

Δεν νομίζω μετά από αυτό, ότι μπορώ να γράψω κάτι άλλο…..

Χρήστος Μπούφης