1 Φεβ 2010

Μας ρωτάτε . . . .Απαντάμε . . .

Επειδή έχουμε πάρει αρκετά emails και δεκάδες τηλεφωνήματα από συναδέλφους, που θέλουν να μάθουν λεπτομέρειες για τα πρόσωπα που πρόκειται να πάρουν θέσεις στην νέα διοίκηση του ΕΛΤΑ, πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι.

Εμείς πιστοί στην εξ αρχής θέση μας, να σας ενημερώνουμε για ότι συμβαίνει και αφορά το Ταχυδρομείο, γράψαμε πρώτοι απ’ όλους, με κίνδυνο να διαψευστούμε, για τις διαφαινόμενες εξελίξεις.

Δεν πήραμε θέση υπέρ κανενός και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Αντιγράψαμε απλώς την ανάρτηση του blog sibilla.
Κάποιοι βιάζονται (ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα ονόματα!!!) να προλάβουν να διαμορφώσουν τετελεσμένα, να δημιουργήσουν κλίμα και να πάρουν θέση στην εκκίνηση.

Αυτά μακριά από εμάς!

Η θέση μας ήταν, είναι και θα είναι: «όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος»

Δεν κρύβουμε την εκτίμηση μας στο πρόσωπο του Πάνου Βουρνά (ανεξάρτητα από το αν τελικά τοποθετηθεί), για τους αγώνες του την περίοδο της δικτατορίας, την ιστορική διαδρομή του από την εποχή του ΠΑΚ στην Ιταλία και την προσφορά του στα ΕΛΤΑ την περίοδο 84-89, όταν το Ταχυδρομείο βρέθηκε στην τρίτη θέση ανάμεσα στα Ταχυδρομεία όλων των Ευρωπαϊκών χωρών.

Όμως ανεξάρτητα από την εκτίμηση, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σημερινές συνθήκες στο Ταχυδρομείο είναι τελείως διαφορετικές από την περίοδο 84-89, τότε που τα ΕΛΤΑ ήταν κρατικό μονοπώλιο, χωρίς ανταγωνιστές, με κάλυψη των ελλειμμάτων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τον ΟΤΕ.

Σήμερα όποιοι κι αν αναλάβουν την διοίκηση του Ταχυδρομείου, όπως κι ας λέγονται, θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να βγάλουν τον οργανισμό από τα αδιέξοδα που τον έχουν οδηγήσει αφενός η οικονομική κρίση αφετέρου οι αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές και διοικητικές επιλογές της προηγούμενης περιόδου.

Η θέση και η στάση της παράταξης ΠΑΚ ΕΛΤΑ διαχρονικά θα είναι πάντα κριτική απέναντι σε οποιαδήποτε διοίκηση.

Πάνω από όλα είναι το Ταχυδρομείο, οι εργαζόμενοι και οι κατακτήσεις τους! ! !