25 Ιαν 2010

Τηλεμαραθώνιος ανθρωπιστικής βοήθειας για την Αϊτή

Το θέμα μας έστειλε ο Βασίλης:

haiti-3.jpg

ΑΪΤΗ : Η μικρή και πτωχή αυτή χώρα ΕΙΝΑΙ η πρώτη χώρα πού αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 διά του Προέδρου της Μπουαγιέ.


Μόλις που τελείωσε τον δικό της απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών κατεστραμένη οικονομικά, έστειλε στο Παρίσι στον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΚΟΡΑΗ 25 Τόνους καφέ να εκποιηθούν για να αγορασθούν όπλα γιά τόν δικό μας αγώνα. Επίσης έστειλε 100 εθελοντές μαύρους Στρατιώτες να πολεμήσουν στο πλευρό των Ελληνων. Δεν έφθασαν ποτέ, φημολογείται ότι τους μακέλεψε ο γάλλος του οποίου τα μπακάλικα ρημάζουν σήμερα την Ελληνική οικονομία.

Σ'αυτήν την φίλη χώρα που απέδειξε ότι η μεγαλωσύνη στα Έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα αλλά με της καρδιάς το πύρωμα καί ΑΙΜΑ.


ΧΡΩΣΤΑΜΕ! ! !


Ας το ξεπληρώσουμε σήμερα με μια μικρή βοήθεια από το υστέρημα μας!

Πληροφορίες για την ακριβεια αυτών που γράφω στην εγκυκλοπαίδεια του Ηλίου στο λήμμα Αϊτή και στο βιβλίο του Λάζου, Ελληνες στα απελευθερωτικά κινήματα.

"Φίλους Τίμα" δίδαξε ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Ας τους Τιμήσουμε λοιπόν έστω και μετά από 200 χρόνια, με όποια βοήθεια μπορούμε, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τώρα.


Είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας !