29 Ιαν 2010

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Συναδέλφισες και Συνάδελφοι.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε ήταν και η Πορεία στα ΕΛΤΑ ( ούτε κουβέντα για τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ) καθώς και για τις Αποφάσεις επί του εξωδίκου που στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2009, προς τους Υπουργούς….

Η Παράταξη της ΠΑΣΚΕ, άκουσον άκουσον, πρότεινε να εκδοθεί Ανακοίνωση προς τους εργαζόμενους - Συναδέλφους και να τους ενημερώνει για τις εξελίξεις στον ΕΛΤΑ ( ούτε κουβέντα για τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ) και παράλληλα να κάνει παράσταση στο αρμόδιο Υπουργείο για την καθυστέρηση τοποθέτησης νέας διοίκησης και να διοργανώσει συνέντευξη τύπου για το θέμα….

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ήθελα να ήξερα: Ποιος δουλεύει ποιόν……

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που εξέδωσε η Ομοσπονδία μας (ΠΟΣΤ) λίγες ημέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο, με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου 2010, μήπως το ξέχασαν;

Τα ίδια ακριβώς δεν έλεγαν και σε αυτό:

«Αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, οργανώνουμε Συνέντευξη Τύπου και συγκεκριμενοποιούμε τις αποφάσεις των οργάνων μας για τις μορφές των κινητοποιήσεων».

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ήθελα να ήξερα: Όταν γράφουν «αν δεν υπάρξουν άμεσα εξελίξεις»….. τι ακριβώς εννοούν;

Αγνοούν μήπως ότι έχουν περάσει ήδη τέσσερις μήνες από τότε που το κόμμα τους βρίσκεται στη Κυβέρνηση και δεν έχει γίνει τίποτε….

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ήθελα να ήξερα: Γιατί άραγε δεν έγινε δεκτή η πρόταση που έκανε η Παράταξης του ΠΑΚ που έλεγε:

« Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο να πραγματοποιηθεί παράλληλα συγκέντρωση εργαζομένων έξω από αυτό ..»

Ακόμη έμαθα ότι προτάθηκε από την Παράταξη της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ και συζητήθηκε και ένα άλλο σοβαρό θέμα, ότι:

Δεν πρέπει κανένας Συνδικαλιστής να κατέχει πάνω από μία αμειβόμενη ( έμμισθη ) θέση… όπως εκπροσώπηση σε Δ.Σ., στο ΤΕΑ, στο ΚΕΚ κ.λ.π.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Ήθελα να ήξερα: Υπάρχουν στην Ομοσπονδία μας, Συνδικαλιστές που κατέχουν πάνω από μία αμειβόμενη - έμμισθη θέση;

Και αν υπάρχουν… ποιοι είναι αυτοί… γιατί δεν τους λένε με το όνομά τους;

Γιατί δεν μας λένε πόσα χρήματά, και απο πού, παίρνει ο καθένας;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι.

Μακάρι οι εκπρόσωποί μας στην ΠΟΣΤ να ενδιαφέρονταν για τα προβλήματά του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, για τα προβλήματα που μας απασχολούν σήμερα, όπως ενδιαφέρονται για τις εκλογές που γίνονται στα Σωματεία.

Εκεί πρέπει να τους δείτε τι ενδιαφέρον δείχνουν, σπάνε τα τηλέφωνα των Συναδέλφων…. μέχρι επισκέψεις μέσα στη νύχτα κάνουν, στα σπίτια των εργαζομένων προκειμένου να τους πείσουν να ψηφίσουν αυτούς και όχι τους άλλους….

Όσο για τα χρήματα που ξοδεύονται στις μετακινήσεις των συναδέλφων προκειμένου να μεταβούν στο τόπο διεξαγωγής των εκλογών και να τους ψηφίσουν….

Αν κρίνω από τις εκλογές που έγινα πριν λίγους μήνες στα Δωδεκάνησα,

τι να σας πω… καλύτερα να μην ανοίξω το στόμα μου….

Όλα τα χρήματα του Σωματείου ξοδεύτηκαν, παρά το γεγονός ότι υπήρχε απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου, να μην δοθούν χρήματα για το σκοπό αυτό….

Και όμως εκτός από αυτά, πάνω από 5.000 € ξοδεύτηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όσον αφορά την προέλευση των χρημάτων .. και πάνω από όλα τα χρήματα δόθηκαν, χωρίς οι μετακινούμενοι Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία, ( εισιτήρια- αποδείξεις διαμονής – διατροφής κ.λ.π.) προκειμένου να πάρουν τα ανάλογα χρήματα που ξόδεψαν…..

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί το γεγονός ότι αν στο νησί της ΚΩ στήνονταν κάλπη για να ψηφίσουν οι Συνάδελφοι από την ΚΩ και τα γύρω νησιά, τα έξοδα θα ήταν μηδαμινά….. και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν άσκοπα, θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στα Σωματεία για τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις…..

Αναρωτηθείτε λοιπόν γιατί το έκαναν…

Απαντήστε μας εσείς Κύριοι εκεί στη ΠΟΣΤ, γιατί το κάνατε;

Μήπως , λέω μήπως για να μην σας ξεφύγει κανένας ψήφος;

Πληροφοριακά σας γνωρίζω ότι την ημέρα των εκλογών, κάποιος νέος Συνάδελφός μας, ο οποίος ψήφιζε για πρώτη φορά, όταν πήγε να ψηφίσει και η εφορευτική επιτροπή πήγε να του έδωσε τα ψηφοδέλτια όλων των Παρατάξεων, αυτός μπροστά στη Δικαστική Αντιπρόσωπο, έβγαλε από την τσέπη του το φάκελο με το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο και είπε : δεν τα χρειάζομαι αυτά, έχω τον δικό μου φάκελο……

Για όποιον έχει αμφιβολίες για όλα αυτά που γράφονται παραπάνω….

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα…..

Αγαπητοί Ιθύνοντες της Εργατικής Τάξης, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σε όποια Παράταξη και αν ανήκετε….. αναθεωρήστε τις ιδέες σας και σταθείτε στα πραγματικά προβλήματα των Εργαζομένων…

οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί υπάρχουν, τα προβλήματα των Εργαζομένων υπάρχουν και κάθε μέρα που περνά μεγαλώνουν….

Σταματήστε λοιπόν να φλυαρείτε, σταματήστε τα παρασκήνια, σταματήστε να παίζετε με την νοημοσύνη των συναδέλφων, σταματήστε να εκφυλίζετε τους θεσμούς, τις ανθρώπινες αξίες, σταματήστε να μας οδηγείτε σε έναν σάπιο και ιδιοτελή Συνδικαλισμό…..

Και μια τελευταία πρόταση :

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και έρχονται ακόμη δύσκολες ημέρες…

Οι κρατήσεις υπέρ της Ομοσπονδίας που μας γίνονται κάθε μήνα, μήπως πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ.

Καλό Σαββατοκύριακο. - Χρήστος Μπούφης