23 Νοε 2009

Νέα διοίκηση στα ΕΛΤΑ τον Δεκέμβρη ; ; ;

Δημοσιεύματα αναφέρουν ως πιθανές ημερομηνίες τοποθέτησης διοικήσεων στις ΔΕΚΟ του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, άρα και στα ΕΛΤΑ, τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.
Η διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί, θα είναι η ίδια με αυτήν που ακολουθείται στην επιλογή των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.
Αν κρίνουμε λοιπόν από όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα στους γενικούς και ειδικούς γραμματείς, που έχουν καλυφθεί μόλις οι 48 από τις 88 θέσεις, καταλαβαίνετε πότε θα έχουμε νέες διοικήσεις στον ΕΛΤΑ και στις θυγατρικές του.
Σε μια χρονική περίοδο (τελευταίο δίμηνο του έτους) που παραδοσιακά ο οργανισμός περιμένει αυξημένα έσοδα, βρίσκεται χωρίς διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Καλή η πρόθεση της κυβέρνησης περί επιλογής των αρίστων, όμως κινδυνεύει να εκφυλιστεί το όλο επιχείρημα, γελοιοποιώντας μια προσπάθεια καλών προθέσεων.
Όσο για το Ταχυδρομείο, συνεχίζει να βρίσκεται ακυβέρνητο στο κέντρο μιας δύνης, που απειλεί να το καταπιεί, βυθίζοντας το καθημερινά και περισσότερο στο χάος των ελλειμμάτων και της απαξίωσης.

Καθημερινά γινόμαστε δέκτες διαμαρτυριών, παραπόνων, εκκλήσεων και παροτρήσεων «να γράψουμε κάτι», από τους συναδέλφους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, που βλέπουν τον οργανισμό να αποδιοργανώνεται και να βουλιάζει, ενώ οι ίδιοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και ανυπεράσπιστοι μπροστά σ’ αυτή την τραγική κατάσταση και ανήμποροι να αντιδράσουν από μόνοι τους, αφού η Ομοσπονδία μας τελευταία σιωπά.

Μια Ομοσπονδία που ανελλιπώς εξέδιδε τουλάχιστον μια ανακοίνωση κάθε μήνα, σταμάτησε να γράφει από τις 28/09/2009. Γιατί ;

Φοβούνται μη στεναχωρήσουν κάποιους; Ή δεν υπάρχει κανείς πλέον για να γράφει;

Λες και σταμάτησε ο χρόνος στις 4 του Οκτώβρη.

Μοναδική ασχολία τους αυτή την περίοδο, το κυνήγι της ψήφου στα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν εκλογές και το Ταχυδρομείο ας διαλύεται καθημερινά ! ! !