15 Οκτ 2009

Α. Λοβέρδος: Διάλογος για αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό


Διάλογο με τη ΓΣΕΕ και τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, για την εφαρμογή ή όχι του ασφαλιστικού νόμου Πετραλιά και νομοσχέδιο μέσα στο Δεκέμβριο που θα αλλάζει το καθεστώς των ευέλικτων μορφών εργασίας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας ο νέος υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη δεύτερη, μέσα στην εβδομάδα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, αυτή τη φορά στην έδρα της Συνομοσπονδίας, ο κ. Λοβέρδος είπε πως μετά από διαβούλευση και διάλογο, μέσα στο Δεκέμβριο θα κατατεθεί σχέδιο νόμο με το οποίο θα αλλάξει το καθεστώς για τις ευέλικτες μορφές εργασίας.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο υπουργός φαίνεται πως στηρίζεται πολύ στη γνώμη των συνδικαλιστών. Για το λόγο αυτό, ζήτησε την άποψη της ΓΣΕΕ για το εάν πρέπει να προωθηθεί το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά στον εκσυγχρονισμό του ΙΚΑ.

Όσο για το νόμο Πετραλιά, υποστήριξε ότι θα υπάρξει διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να αποφασίσει για το ποιες ρυθμίσεις θα καταργηθούν και ποιες όχι.
Κείμενο: capital.gr