15 Σεπ 2009

Σειρά αυτοκτονιών συγκλονίζει την France Telecom

Πηγή: http://totefteri.blogspot.com

Σε ένα ντόμινο αυτοκτονιών έχει μπει η γαλλική εταιρεία France Telecom, καθώς το τελευταίο 18μηνο αριθμεί 23 αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονιών από υπαλλήλους της. Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση της χώρας, καλώντας την εταιρεία να επιλύσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της.

Την Τρίτη (15/9) ο πρόεδρος της εταιρείας Ντιντιέ Λομπάντ αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Απασχόλησης, Ξαβιέ Νταρκό προκειμένου να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να βοηθηθούν οι υπάλληλοι της France Telecom. Μάλιστα, η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαργκάρντ τόνισε πως η εταιρεία θα πρέπει άμεσα να καλέσει σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ καθώς το θέμα επείγει.
Οι εργατικές ενώσεις κατηγορούν την εταιρεία ότι αυτή προκάλεσε τις αυτοκτονίες, καθώς, ανέπτυξε ένα πρόγραμμα που ανάγκασε τους υπαλλήλους να αλλάξουν θέση μέσα στα τρία τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα κάποιοι τεχνικοί μεταφέρθηκαν σε θέσεις τηλεφωνητών, κτλ.

Οι αυτοκτονίες

Την περασμένη εβδομάδα μια 32χρονη εργαζόμενη στο τμήμα της διαχείρισης κινητών τηλεφώνων αυτοκτόνησε κάνοντας βουτιά από τον 4ο όροφο του παραθύρου του γραφείου της στο Παρίσι.

Η πράξη της έγινε μετά από συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τους διευθυντές όπου τους ανακοίνωσαν την «αναδιοργάνωση» του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών.

Άλλος ένας 48χρονος τεχνικός βρίσκεται στο νοσοκομείο, αφού πρώτα μαχαίρωσε τον εαυτό του στο στομάχι κατά τη διάρκεια ενός μίτινγκ όπου του ανακοινώθηκε η νέα του θέση.

Εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε πως ούτως ή άλλως η Γαλλία έχει τον περισσότερο αριθμό αυτοκτονιών στην Ευρώπη με 17,8 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους το χρόνο.

Η France Telecom απασχολεί 102.000 ανθρώπους.