10 Σεπ 2009

Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος στα ΕΛΤΑ

Στην θέση του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου στα ΕΛΤΑ κυρίου Σταμάτη Μαύρου, τοποθετήθηκε η κυρία Ιφιγένεια - Ξανθίππη Καρτσιώτου, η οποία μέχρι σήμερα ήταν μέλος του ΔΣ του οργανισμού.
Σ' αυτή την θέση είχε τοποθετηθεί προ τριμήνου, τότε που ο υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών κύριος Στυλιανίδης είχε αλλάξει την διοίκηση του ΕΛΤΑ.
Την κενή Θέση στο ΔΣ του ΕΛΤΑ πήρε σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη δικηγόρος (τρεις έχει προσλάβει ήδη ο ΕΛΤΑ στην νομική υπηρεσία του και άλλους τρεις η Θυγατρική εταιρία των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ).

Μέχρι σήμερα συνηθιζόταν όποτε υπήρχε κενό διευθύνοντος συμβούλου, τα καθήκοντα του να εκτελεί ο πρόεδρος του ΔΣ, παράλληλα με τα δικά του, έως ότου καλυφθεί η θέση.
Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν ακολουθήθηκε αυτό το μοντέλο στην περίπτωση μας, ακούγεται πάντως πως ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΤΑ κ. Μπρατάκος, ο οποίος πρέπει να παραδεχτούμε πως με τις γνωριμίες του έχει ξελασπώσει πολλές φορές τον οργανισμό, είναι χολωμένος από τις εξελίξεις εδώ και πολύ καιρό.
Δεν λέμε πως είναι παράνομη η τοποθέτηση της κυρίας Καρτσιώτου, αλλά όπως και να το κάνουμε, είκοσι μόλις ημέρες προ των βουλευτικών εκλογών (που όλα δείχνουν αλλαγή κυβέρνησης και άρα και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ) δεν αναλαμβάνει κάποιος μια θέση, χωρίς μάλιστα να έχει την δυνατότητα να προσφέρει κάτι ουσιαστικό.
Δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες της νέας συμβούλου.
Στο διαδίκτυο που ψάξαμε δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες, εκτός από το ότι είναι εκπαιδευτικός και κατέχει (2006) την θέση της προϊσταμένης στην διεύθυνση κατάρτισης του ΟΕΕΚ.
Επίσης βρήκαμε πως υπήρξε συνεργάτης σύνταξης του οδηγού κατάρτισης ειδικότητας στο ΙΕΚ Ξάνθης, με τίτλο "Εκκλησιαστική & πολιτιστική κατάρτιση" το 2006.

Δείτε το στην διεύθυνση: http://iek-xanth.xan.sch.gr/orologia/Ekkl_Pol_Ekp.pdf

Σύμφωνα με όσα ανφέρονται στην παραπάνω διεύθυνση, μάλλον δεν μπορεί να έχει σχέση με την διοίκηση ενός οργανισμού του μεγέθους και του βεληνεκούς του ΕΛΤΑ.
Είναι δυνατόν από τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τα εκκλησιαστικά θέματα (βλέπε Εκκλησιαστική & πολιτιστική κατάρτηση) να βρεθεί κάποιος να διοικεί μια ΔΕΚΟ με 11.000 εργαζόμενους;