24 Σεπ 2009

Τι συμβαίνει με τον "Αγωνιστή" της ΠΟΣΤ ; ; ;

Χρόνια τώρα η Ομοσπονδία μας εκδίδει το περιοδικό «Αγωνιστής» με τέσσερα τεύχη το χρόνο, ένα για κάθε τρίμηνο.

Είναι αλήθεια πως σχεδόν ποτέ δεν ήταν ακριβείς οι ημερομηνίες έκδοσης και πάντα υπήρχαν μικροκαθυστερήσεις, που δεν ξεπερνούσαν όμως τον ένα μήνα.

Φέτος όμως το κακό παράγινε, σε μια εβδομάδα έχουμε Οκτώβριο και οι υπεύθυνοι της ΠΟΣΤ για το περιοδικό έχουν εκδώσει μόνο το έντυπο του πρώτου τριμήνου (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος).
Τον Απρίλιο μας ζήτησαν να δώσουμε υλικό για δημοσίευση στο δεύτερο τεύχος , το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη, ενώ τώρα έπρεπε να τυπώνεται το τρίτο τεύχος (Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτέμβρη) !!!

Γιατί αυτή η απαξίωση του επίσημου μέσου πληροφόρησης των συναδέλφων από τους υπευθύνους της ΠΟΣΤ; ; ;

Ποιος συνάδελφος θα διαβάσει (όταν επιτέλους εκδοθεί το περιοδικό) θέματα και γεγονότα που συνέβησαν έξι μήνες πριν; ; ;

Μήπως υπάρχει σκοπιμότητα για την καθυστέρηση της έκδοσης ; ; ;

Η απάντηση κατά την γνώμη μας είναι ΝΑΙ ! ! ! - ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ! ! !

Η ΠΟΣΤ στον Αγωνιστή, εκτός από την προπαγανδιστική παρουσίαση των θέσεων της πλειοψηφίας και την επιλεγμένη προβολή με φωτογραφικό υλικό των ηγετικών στελεχών της, είναι υποχρεωμένη να διαθέτει δύο σελίδες του περιοδικού στις παρατάξεις για να προβάλουν και τις δικές τους θέσεις - απόψεις.

Τι συμβαίνει λοιπόν; ; ;

Κατά την γνώμη μας επειδή η ΠΟΣΤ έχει την οικονομική δυνατότητα να εκδίδει τακτικά τετρασέλιδες ανακοινώσεις και να ενημερώνει μέσα από αυτές τους εργαζόμενους για τις θέσεις της, καθυστερεί την έκδοση του Αγωνιστή, φιμώνοντας έτσι τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να τυπώνουν δικές τους ανακοινώσεις και να προβάλλουν τις απόψεις τους.

Μήπως, λέμε μήπως, επειδή για πρώτη φορά ο "Αγωνιστής" θα έχει κείμενο και της δικής μας παράταξης, της ΠΑΚ - ΕΛΤΑ, κάποιοι προσπαθούν να μην φτάσει στους εργαζόμενους ; ; ;

Θαυμάστε συνδικαλιστική δεοντολογία ! ! !