20 Αυγ 2009

Τον Σεπτέμβριο στη Βουλή η «μισθωτή εφεδρεία» στον ΟΣΕ

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών για τη «μισθωτή εφεδρεία», με την οποία αναμένεται να αποχωρήσουν 3.000 υπάλληλοι από τον ΟΣΕ. «Στον ΟΣΕ έχουν ολοκληρωθεί οι συγχωνεύσεις των πέντε εταιρειών σε τρεις και στη φάση αυτή βρισκόμαστε στην προώθηση του σχετικού σχεδίου νόμου για το πρόγραμμα μισθωτής εφεδρείας. Παράλληλα γίνεται η ανάλογη προετοιμασία για να διαχειριστεί ο ΟΣΕ το νέο περιβάλλον των απελευθερωμένων γραμμών», τόνισε χθες ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά τη συνάντηση με τις διοικήσεις του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το σχέδιο της «μισθωτής εφεδρείας» αφορά την υποχρεωτική αποχώρηση των εργαζομένων άνω των 50 ετών που θέλουν από 5 έως 10 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν και την προαιρετική όσων είναι από 48 έως 50 ετών. Οι παροχές που προβλέπονται είναι, μεταξύ άλλων, η καταβολή του 50% της αποζημίωσης και το υπόλοιπο 50% κατά τη συνταξιοδότηση.

Επίσης καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σαν να εργάζονται με το 100% του μισθού και δυνατότητα εξόδου από το πρόγραμμα σε όσους βρουν αλλού δουλειά, με τον ΟΣΕ να καταβάλλει τις επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές στην περίπτωση που του νέου εργοδότη είναι μικρότερες.
Από τα ΝΕΑ