19 Αυγ 2009

Από ποιόν κινδυνεύουμε περισσότερο.....

Με αφορμή την τελεταία ανακοίνωση της ΠΟΣΤ στις 11/8/2009 (http://www.postnet.gr/content/view/142/1/)αλλά και το χθεσινό εξώδικο της 18/8/09 (http://www.postnet.gr/content/view/144/1/) προς την διοίκηση του οργανισμού, κάνουμε τα παρακάτω σχόλια:

Η ηγετική ομάδα της ΠΟΣΤ μάλλον πιστεύει πως έχει να κάνει ή με μικρά παιδιά, ή μας θεωρεί όλους εύπιστους και μας βομβαρδίζει με συνεχείς ανακοινώσεις, που η μία αναιρεί την άλλη και όλες μαζί εκθέτουν τους ίδιους.

Πως είναι δυνατόν, αφενός να καταγγέλλουν την διοίκηση του ΕΛΤΑ, να της στέλνουν εξώδικη δήλωση, να την κατηγορούν για αποδιοργάνωση των υπηρεσιακών λειτουργιών, για ρουσφετολογικές προσλήψεις και μεταθέσεις, για πολυδάπανη διαφημιστική προβολή, για απαξίωση και βύθιση (όπως χαρακτηριστικά γράφουν)του Ταχυδρομείου και αφετέρου να συνομιλούν, να διαπραγματεύονται, να συμμετέχουν σε επιτροπές και εν τέλει να μονογράφουν κοινή συμφωνία και μάλιστα χωρίς την εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΤ.

Κύριοι της ΠΟΣΤ αν πράγματι συμβαίνουν όσα ισχυρίζεστε στην ανακοίνωση σας στις 11-8-2009 και στην εξώδικη δήλωση που στείλατε στην διοίκηση στις18-8-2009 ( και που δεν έχουμε λόγο να μην σας πιστέψουμε), τότε κάνετε ένα τρομερό συνδικαλιστικό ατόπημα.

Δεν γίνεται να καθόσαστε να συζητάτε, να διαπραγματεύεστε και να συμφωνείτε με εκείνους που καταγγέλλετε και θεωρείτε υπεύθυνους για όλα τα δεινά του Ταχυδρομείου. Ή τους θεωρείτε άξιόπιστους συνομιλητές και διαπραγματεύεστε μαζί τους, ή τους θεωρείτε αναξιόπιστους και αποχωρείτε από κάθε διαδικασία διαλόγου, καταγγέλοντας τους. Τρίτος δρόμος στον συνδικαλισμό δεν υπάρχει.

Δεν γίνεται να λειτουργούν με αναθεσίτες και να είναι προκηρυγμένες οι περισσότερες διοικητικές θέσεις, να μην στελεχώνονται με ευθύνη των διοικήσεων του ΕΛΤΑ (πρώην & νυν) και ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ να συμμετέχει την περασμένη εβδομάδα και να νομιμοποιεί την επιτροπή αξιολόγησης για την θέση του διευθυντή διοίκησης και οργάνωσης.

Δεν γίνεται να δανείζεται ο ΕΛΤΑ 50 εκ. € για να συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Τ. Τ. και σεις να μας λέτε στην ανακοίνωση σας στις 24/6/09 πως « Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΠΟΣΤ απέτρεψαν την άμεση και οριστική χρεοκοπία του ΕΛΤΑ που τον οδηγούσε η επιλογή τους να τον εγκλωβίσουν σε Δανεισμό χωρίς αρχή και τέλος». και στις 7/7/09 πως «Οι αγωνιστικές μας παρεμβάσεις απέτρεψαν την οριστική και άμεση χρεοκοπία του ΕΛΤΑ…»

Δεν γίνεται να έχετε την δυνατότητα με βάση την απόφαση - εντολή – εξουσιοδότηση που σας έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΤ στις 23/7/2009, να αποτρέψετε την πρόσληψη των 200 πτυχιούχων στα ΕΛΤΑ με συνέντευξη και να μην το κάνετε.
Μάλιστα στείλατε μηνύματα στα κινητά μας στις 28/7/09 που έλεγαν : « ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ 3429 ΣΤΑ ΕΛΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».

Τώρα που η προκήρυξη πρόσληψης των 200 πτυχιούχων στα ΕΛΤΑ με συνέντευξη, βρίσκεται ήδη στον ΑΣΕΠ για έγκριση, τι μήνυμα θα μας στείλετε;

Δεν γίνεται να μας δουλεύετε άλλο! Σας πήραμε χαμπάρι!

Ειλικρινά συνάδελφοι, φίλες και φίλοι που μας διαβάζετε, δεν ξέρουμε από ποιόν κινδυνεύουμε περισσότερο, από την ΔΙΟΙΚΗΣΗ ή από την ΠΟΣΤ;;;;;