28 Ιουν 2009

Το κουτόχορτο....τέλος

Συνεδρίασε προχθές Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ, για να εκτιμήσει την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Η παράταξη της ΔΑΚΕ αποχώρησε και πάλι από την συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη για την συμπεριφορά της πλειοψηφίας.
Ανεξάρτητα όμως από αυτή την εξέλιξη που σίγουρα σηματοδοτεί μια νέα τεταμένη περίοδο για το συνδικάτο μας, ένα άλλο αρνητικό γεγονός ήρθε να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο συνδικαλιστικό τοπίο στο Ταχυδρομείο.
Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σ’ αυτά που σας γράφαμε στις 25/6/09 στην ανάρτηση με τίτλο «ΕΛΤΑ: Λίγη υπομονή δεν βλάπτει».
Ότι δηλαδή ο ΕΛΤΑ ανεξάρτητα από την κρατική ενίσχυση, πρόκειται να δανειστεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει στο Τ.Τ. Δηλαδή 52,5 εκ ευρώ.
Και το κυριότερο είναι πως η ηγεσία της ΠΟΣΤ προσπαθεί να μα πείσει, ότι είναι θετική αυτή η εξέλιξη. Τότε γιατί απέργησαν, γιατί θυσίασαν το μεροκάματο τους οι εργαζόμενοι;;;;;
Στις 18 Ιουνίου 2009 απεργούσαμε με κύριο αίτημα της κινητοποίησης μας να μην δανειστεί ο ΕΛΤΑ, γιατί αυτό θα τον οδηγούσε στην χρεοκοπία. Αυτά δεν έγραφαν οι αφίσες που είναι ακόμη κολλημένες στους χώρους δουλειάς;;; Τώρα τι άλλαξε και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον δανεισμό;;;
Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Μάλλον είναι επικίνδυνοι συνδικαλιστικοί ελιγμοί από την ηγεσία της ΠΟΣΤ να θολώσει το τοπίο και να δείξει τάχα αγωνιστικό πρόσωπο.
Όμως έχουν γίνει τελευταία τόσες λαθεμένες επιλογές και εξόφθαλμες καιροσκοπικές κινήσεις μικροσυνδικαλιστικής σκοπιμότητας, που οι εργαζόμενοι - συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί πλήρως τι συμβαίνει και γι’ αυτό και τα εκφυλιστικά φαινόμενα μη συμμετοχής στις απεργίες που παρουσιάζονται τελευταία.
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο θέατρο ΑΛΦΑ (18/6/09) ανακοινώθηκε πανηγυρικά από την ΠΟΣΤ πως το ποσοστό συμμετοχής στη απεργία ήταν 80%. Χθες στην συνεδρίαση της Ε. Ε. παραδέχτηκαν πως το ποσοστό, ίσα που ξεπέρασε το40%.
Τίποτα τελικά δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πάντα.
Παρά τις θριαμβολογίες που ακούστηκαν και το 2006 για την μεγαλειώδη απεργία που δήθεν είχε αποτρέψει τον δανεισμό του ΕΛΤΑ,. Δανειστήκαμε και τότε και χρωστάμε ακόμη 43 εκατ. Ευρώ. Είναι το ποσό που θα καλύψει σήμερα η κυβέρνηση.
Το ίδιο συνέβη και πριν τρεις μήνες με τις Ταχυμεταφορές.
Η πώληση είχε ναυαγήσει από τις 26 Μαρτίου και η ΠΟΣΤ προχώρησε σε απεργία στις 2 Απριλίου για να αποτρέψει τάχα την πώληση. Έκανε καταλήψεις και έδινε παραστάσεις μέχρι και τις 9 Απριλίου, για να σκοτώσει ένα πεθαμένο δηλαδή.

Απορούσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, τι φταίει και οι συνάδελφοι δεν εμπιστεύονται πλέον και δεν ακολουθούν τις επιλογές του συνδικάτου.
Τώρα πια δεν έχουμε καμιά απορία και αμφιβολία.
Οι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει με ποιούς έχουν να κάνουν.
Οι οποίοι νομίζουν πως οι εργαζόμενοι τρώνε κουτόχορτο.
Δεν είναι έτσι πια τα πράγματα, ο κόσμος ξύπνησε επιτέλους.
Κάποιοι ταυτίζουν την συνδικαλιστική τους καριέρα και επιβίωση με τα υψηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και την διαφαινόμενη ανάληψη της εξουσίας στις επόμενες εκλογές, πουλώντας εξουσία.
Όταν θα ξυπνήσουν θα είναι πια πολύ αργά.