25 Ιουν 2009

ΕΛΤΑ: Λίγη υπομονή δεν βλάπτει...

Άρχισαν οι θριαμβολογίες και τα πανηγύρια, από τους συνδικαλιστές των δύο μεγάλων συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για την εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να καλύψει το ποσό, που είναι αναγκασμένα τα ΕΛΤΑ να καταβάλουν στο Ταχ. Ταμιευτήριο για να συμμετέχουν στην αύξηση του Μ.Κ. του τελευταίου.

Οι μεν πρώτοι θριαμβολογούν, πως εκείνοι με τους αγώνες τους και την πρόσφατη 24ωρη απεργία ανάγκασαν την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Οι δε δεύτεροι, πανηγυρίζουν ως φιλοκυβερνητικοί που είναι, γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να στηρίξει τα ΕΛΤΑ.

Θα ήταν πολύ φρόνιμο απ’ όλους να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο συγκεκριμένο ζήτημα για πολλούς λόγους.

Α. Το ζήτημα πρέπει να κρατηθεί για εσωτερική κατανάλωση και να μην φτάσει ποτέ στα αυτιά όσων επιβουλεύονται τα ΕΛΤΑ. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν!!!!

Β. Από την εμπειρία μας έχουμε διαπιστώσει, πως μέχρι να πέσουν οι υπογραφές σε τέτοια μεγάλα θέματα, πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Γ. Είναι σίγουρο πως ο ΕΛΤΑ δεν πρόκειται να δανειστεί στην παρούσα φάση;;;
Εμείς πιστεύουμε πως δεν θα γλυτώσει από τον δανεισμό, ανεξάρτητα από την δέσμευση του υπουργείου οικονομικών και την όποια θετική εξέλιξη του θέματος.

Δ. Ξέρει κανείς και έχει το θάρρος να μας πει, τι έγινε στην αντίστοιχη περίοδο του 2006. Όταν δηλαδή πάλι το Ταχυδρομείο βρισκότανε σε αντίστοιχα δύσκολη θέση για να βρει χρήματα να αγοράσει τότε το 10% των μετοχών του Ταχ. Ταμιευτηρίου.
Τότε που κάναμε εκείνη την καθολική μεγαλειώδη απεργία τον Μάιο του 2006 και που υπήρξαν μεγαλύτεροι πανηγυρισμοί, απ’ ότι τώρα για τον θρίαμβο μας, «να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να καλύψει το ποσό της αγοράς των μετοχών, με αύξηση του Μ. Κ. του ΕΛΤΑ».

Αφού η κυβέρνηση υλοποίησε την αύξηση του Μ. Κ. του ΕΛΤΑ τότε και κατέβαλε όλο το ποσό, γιατί ο ΕΛΤΑ στην συνέχεια όπως μάθαμε τώρα, εφόσον είχε χρήματα, προχώρησε σε δανεισμό για να πληρώσει τις μετοχές και μάλιστα, όπως όλοι ομολογούν σήμερα χρωστά ακόμη από τότε δύο δόσεις του δανείου, συνολικού ποσού σαράντα τριών εκατομμυρίων ευρώ (43.042.511 €);;;;;
Κάτι δεν πάει καλά εδώ!!

Ε. Τα χρήματα της αύξησης του Μ.Κ. που πλήρωσε το κράτος τότε, από την στιγμή που δεν εδόθησαν τελικά στο Ταμιευτήριο, επενδύθηκαν σε έργα υποδομής, αξιοποιήθηκαν κάπου αλλού, τί έγιναν;;;
Έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε !!!

ΣΤ. Ποιοί φρόντισαν να μείνει μυστική από τους εργαζόμενους, η σύναψη του δανείου μέχρι σήμερα;;;;
Το γνώριζαν κάποιοι;;;
Σίγουρα ναι!!!. Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο Δ.Σ. του ΕΛΤΑ, που εκεί αποφασίστηκε η σύναψη του δανείου.
Τι θέση πήραν, ενημέρωσαν το συνδικάτο και τους εργαζόμενους;;;;;
Δεν γνωρίζουμε να ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το δάνειο.
Από την στιγμή που η αποτροπή του δανεισμού του ΕΛΤΑ, είχε γίνει σημαία και ήταν το βασικό αίτημα της τότε, όπως και της πρόσφατης, απεργιακής κινητοποίησης, τι να μας έλεγαν ;;;

Όσοι έχετε αρχείο με το περιοδικό «Αγωνιστής», ανατρέχτε σε εκείνη την περίοδο να δείτε τι έγραφε για το θέμα.

Μιλάμε για πολύ δούλεμα!!!!!

Διευκρίνηση για να μην αδικήσουμε κανένα: Δεν γνωρίζουμε αν το ήξερε τότε , ούτε και πότε το έμαθε το σημερινό προεδρείο της ΠΟΣΤ. Εμείς πάντως το ακούσαμε πρώτη φορά, από τον πρόεδρο της ΠΟΣΤ στις 18 Ιουνίου 2009.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, το ψάχνουμε και θα επανέλθουμε με νέα στοιχεία