20 Μαΐ 2009

Σκάνδαλο με τις διακοπές

Τελικά η κατάσταση με το κλείσιμο των ξενοδοχείων από τους συναδέλφους, είναι πολύ χειρότερη απ’ ότι φανταζόμασταν.
Κάποιοι πιστεύουν πως θα κάνουν συνδικαλισμό και αλίευση ψήφων μέσα από την διαδικασία μοιράσματος των διακοπών.
Ενώ είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους πως από το πρωί της 18ης Μαΐου θα μπορούσαν να κλείσουν θέσεις στα ξενοδοχεία, τηλεφωνώντας στα αναγραφόμενα τηλέφωνα της ανακοίνωσης, τα πράγματα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά.
Συγκεκριμένοι συνδικαλιστές με λίστες κολλητών και ημετέρων συναδέλφων, είτε επισκεπτόμενοι τον χώρο της επιτροπής διακοπών είτε χρησιμοποιώντας άλλα κινητά τηλέφωνα από αυτά που ήξεραν οι συνάδελφοι, έκλειναν τις θέσεις και οι μη έχοντες γνωριμία συνδικαλιστών, άκουγαν το τηλέφωνο να βουίζει!!!!

Επειδή αυτή η υπόθεση είναι πολλή σοβαρή, γιατί πρόκειται για χρήματα του εργοδότη μας που δίδονται για όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ και όχι για τους ολίγους αυλικούς, εάν η υπόθεση δεν διαλευκανθεί θα πάμε στον εισαγγελέα.

Καλούμε την διοίκηση της ΠΟΣΤ (θα καταθέσουμε το πρωί και σχετικό αίτημα) να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την εκκαθάριση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης.

Αν δεν κάνουμε λάθος τα χρήματα που δίνει ετησίως η διοίκηση του ΕΛΤΑ για τις διακοπές των εργαζόμενων είναι 500.000 €, και είναι για όλους, όχι μόνο για εκείνους που οικειοποιούνται αυτή την κατάσταση χρόνια τώρα.

Αν δεν βρεθεί λύση το ποσό να μοιραστεί ισόποσα σε όλο το προσωπικό και ας το κάνει ο καθένας ότι θέλει.
Γιατί τελικά είναι πολύ άδικο, να αντιστοιχεί στον κάθε εργαζόμενο ποσό επιδότησης περίπου 50 € ετησίως (αυτό προκύπτει αν διαιρέσουμε το ποσό με τους εργαζόμενους) και οι 700 συνάδελφοι που πήγαν πέρυσι πήρε ο καθένας επιδότηση της τάξης των 700 € (500.000/700= 714 €).
Δηλαδή οι 8.000 εργαζόμενοι επιδοτούν ο καθένας με τα 50 € που του αναλογούν, τις διακοπές των 700 συναδέλφων με 700 € τον καθένα. Και μάλιστα από τους 700 οι περισσότεροι πάνε οι ίδιοι κάθε χρόνο.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!!!!!!!!!