20 Μαΐ 2009

Γλυκόξυνη γεύση

Γράφει ο Γιάννης Βερίγος

Έχω δεχτεί από το Σάββατο το βράδυ, που τελείωσαν οι εκλογές των Οδηγών, εκατοντάδες συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και μηνύματα για την ισοπεδωτική νίκη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», του ψηφοδελτίου μας σ’ αυτές τις εκλογές.
Εμένα όμως ένας κόμπος μου κάθεται στον λαιμό και παρά το γεγονός του θριάμβου μας στις εκλογές, είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος και δεν μπορώ να το χαρώ όπως θα ήθελα.
Δεν μπορώ να δεχτώ πως η σημερινή ηγεσία της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ (της παράταξης που υπηρέτησα πάνω από είκοσι χρόνια), που με απέπεμψε από τις τάξεις της, κινούμενη από ταπεινά ελατήρια εκδίκησης και μικροσυνδικαλιστικής σκοπιμότητας διέσυρε την παράταξη στις εκλογές των Οδηγών του ΕΛΤΑ, οδηγώντας την σε ταπεινωτική ήττα με ποσοστό 13%, χωρίς να καταφέρει να εκλέξει ούτε ένα αντιπρόσωπο, παρά την στρατιά των ψηφοφόρων που μετακίνησε από την επαρχία.
Η ευθύνη, του να ηγείσαι σε μια συνδικαλιστική παράταξη που μεγαλούργησε στο πρόσφατο παρελθόν είναι τεράστια και χρειάζονται γερές πλάτες να την σηκώσουν.
Με προγραφές, διαγραφές, αφορισμούς και αποκλεισμούς άξιων στελεχών της παράταξης (δεν μιλώ για τον εαυτό μου) , για να μην κινδυνεύουν οι καρέκλες της σημερινής ηγεσίας, με επιβολή στρατιωτικού νόμου και καθεστωτικές αντιλήψεις (όποιος δεν ταυτίζεται με την άποψη της ηγεσίας είναι εχθρός) δεν κρατούνται οι ελεύθερα σκεφτόμενοι συνάδελφοι, αποτινάζουν τον ζυγό και πάνε γι’ άλλα.
Σύντροφοι ταρακουνηθείτε, αλλάξτε τακτικές γιατί το πέσιμο σας από εκεί ψηλά που σας ανέβασαν κάποιοι, θα κάνει μεγάλο πάταγο.
Τα πρώτα ηχηρά μηνύματα τα πήρατε και στην Βοιωτία!!! και στους Οδηγούς!!!
Κάποιοι από εμάς που κουραστήκαμε στο παρελθόν για να μεγαλουργήσει η ΠΑΣΚΕ στα ΕΛΤΑ, δεν μπορεί παρά να θλιβόμαστε από τα φαινόμενα παρακμής που παρουσιάζει η παράταξη τελευταία και την εικόνα που δείχνουν κάποιοι από τους όψιμους εκφραστές της.
Εκεί στο ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν αυτά, ότι δηλαδή αυτοί που αποπέμπονται από την παράταξη και το κόμμα παίρνουν ποσοστό 61% και οι εκλεκτοί τους, της επίσημης ΠΑΣΚΕ 13%.