26 Μαΐ 2009

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΠΟΣΤ (25/5/2009)

Συνεδρίασε χθες 25/5/2009 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ με θέματα:
1. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Τ.Τ.
2. Καλοκαιρινές διακοπές συναδέλφων στα ξενοδοχεία που έκλεισε η ΠΟΣΤ.
3. Ενημέρωση - Ληστείες και προστασία των εργαζομένων
.

Αναλυτικότερα:
1. Τελικά το Τ.Τ. προχωρεί μέσα στον Ιούνιο στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο ΕΛΤΑ είναι αναγκασμένος να πληρώσει 52,6 εκατ. € για να συνεχίσει να κατέχει το ποσοστό του 10%.
Η λύση που προτείνεται είναι ο δανεισμός αυτού του ποσού, κίνηση που ομόφωνα βρίσκει αντίθετο το συνδικάτο.
Το συνδικάτο αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία γύρω στις 18 Ιουνίου με απαίτηση τα χρήματα της αύξησης του μ।κ. να τα καταβάλει ο μέτοχος (κράτος)


2. Κατά την συζήτηση που αναπτύχθηκε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, διαπιστώθηκε πως η διαδικασία κλεισίματος των δωματίων, όπως εξελίχτηκε δεν τιμά κανένα και κυρίως τους διοργανωτές.
Αξίζει βέβαια να τονίσουμε πως καμιά ευθύνη δεν μπορεί να φέρουν οι άνθρωποι που χειρίζονταν τα τηλέφωνα όλες αυτές τις ημέρες και που έγιναν σάκος του μποξ των εξαγριωμένων συναδέλφων που επί μέρες προσπαθούσαν να πιάσουν γραμμή.
Από τις καταγγελίες που έγιναν στην συνεδρίαση από την ΔΑΚΕ διαπιστώσαμε, πως συνδικαλστές της με λίστες ονομάτων προσπαθούσαν να κλείσουν δωμάτια, αλλά άλλοι τους είχαν προλάβει και τα έκλεισαν πριν αρχίσει η διαδικασία.
Είχαμε μια διελκυστίνδα δηλαδή, ποιός θα καταφέρει να εξυπηρετήσει περισσότερους ψηφοφόρους του. Η σκοπιμότητα στο κυνήγι της ψήφου σε όλο της το μεγαλείο.
Ο ένας συνδικαλιστής δικαιολογείτο ότι πήγε στον χώρο που γινόταν οι κρατήσεις για να διαφυλάξει το αδιάβλητο της διαδικασίας, ο άλλος πως πήγε να παρακολουθήσει τον πρώτο, ο τρίτος για να ελέγξει τον δεύτερο κ.λ.π.
Μιλάμε για τραγελαφικά πράγματα στις πλάτες των εργαζομένων!!!!!!!
Η ΔΑΚΕ αποχώρησε από την συνεδρίαση διαμαρτυρόμενη.
Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ δεσμεύτηκε πως δεν θα πάει κανείς συνάδελφος διακοπές φέτος με το πρόγραμμα, αν είχε πάει και πέρυσι. Μάλιστα μας έδωσε και αντίγραφο του περυσινού καταλόγου όσων πήγαν πέρυσι διακοπές.
Βέβαια ο κατάλογος ήταν ελλιπής, όμως ο πρόεδρος δεσμεύτηκε πως θα συμπληρωθούν τα ονόματα που έλλειπαν και θα αποκλειστούν από το φετινό πρόγραμμα.
Μας πληροφόρησε πως έχουν κλείσει περίπου 810 συνάδελφοι για φέτος που δεν πήγαν πέρυσι και πως έχουν μείνει λίγες θέσεις στην αρχή και στο τέλος της περιόδου ακάλυπτες.
Άλλωστε τις επόμενες δύο ημέρες μάλλον θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση του Δ।Σ. της ΠΟΣΤ με αυτό το θέμα και τα πράγματα πιστεύουμε να ξεκαθαρίσουν.


3. Έγινε ενημέρωση πως για το θέμα των ληστειών η διοίκηση προχωρεί με μικρά βήματα σε μια σειρά από ενέργειες που θα συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων από τα κακοποιά στοιχεία.
Βέβαια ο εισηγητής του θέματος δεν παρέλειψε να αφήσει τα καρφάκια του για τον Πανελλήνιο Σύλλογο των οδηγών, πως κινείται από μόνος του αυτόνομα για να προστατεύσει τα μέλη του, υπερβάλλοντας στα αιτήματα του.
(ξεχνά φαίνεται ο συγκεκριμένος, πως αν σήμερα ασχολούνται κάποιοι σοβαρά με τις ληστείες και την προστασία των συναδέλφων, το οφείλουμε αποκλειστικά στον συγκεκριμένο Σύλλογο, που σήκωσε το θέμα μόνος του εδώ και πολύ καιρό)