8 Απρ 2009

Ανακοίνωση του υπουργείου για τις Ταχυμεταφορές

Αφιερωμένη όσους αμφισβητούν την εγκυρότητα των αναρτήσεων μας.

Ανακοίνωση του Υ.Μ.Ε. σχετικά με το διαγωνισμό για τις «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.»

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.» , το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:
-Η εταιρία «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 2000 και άρχισε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2001. Η απόφαση για αποκρατικοποίησή της ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 34ης Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων της 25ης Σεπτεμβρίου 2003.
-Η πολιτική ηγεσία του ΥΜΕ προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης και ξεκίνησε το 2006 τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή με διεθνές δίκτυο για τις «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε.».

-Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η δεσμευτική προσφορά της Κοινοπραξίας των Βελγικών Ταχυδρομείων & Star Investments – Imperio, για την εξαγορά του 50%+1 μετοχής της θυγατρικής των ΕΛΤΑ εταιρίας, «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.», αξιολογήθηκε από τους Συμβούλους και διαπιστώθηκε ότι υστερούσε των προσδοκιών, τόσο στο προσφερόμενο τίμημα, όσο και σε επιμέρους όρους της. Το Δημόσιο γνωστοποίησε τις θέσεις του στην
Κοινοπραξία, η οποία αρνήθηκε να ανεβάσει το προσφερόμενο τίμημα και να
βελτιώσει επιμέρους όρους της προσφοράς της. Κατόπιν αυτού ο εν λόγω διαγωνισμός δεν ευδοκίμησε.

Η κυβέρνηση τόσο σε αυτήν όσο και σε κάθε άλλη περίπτωση προχωρά την ευρωπαϊκή πολιτική απελευθέρωσης με απόλυτο όμως σεβασμό στο δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, καθώς και στην προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Από το Γραφείο Τύπου