13 Απρ 2009

Παραλειπόμενα διαγωνισμού Ταχυμεταφορών

Τι να πει κανείς, ειλικρινά δεν βρίσκουμε λόγια να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας!!
Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι για την Ομοσπονδία μας στην υπόθεση του διαγωνισμού των Ταχυμεταφορών.
Τέτοια υποκρισία πια!! Το υποπτευόμαστε αλλά δεν πιστεύαμε πως θα έφταναν ως εκεί!!
Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή, ένα τόσο σοβαρό θέμα για τον ΕΛΤΑ και τους εργαζόμενους για να αποκομίσουν πρόσκαιρα συνδικαλιστικά οφέλη.
Ο καιροσκοπισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Αφού έμειναν απαθείς τόσους μήνες, από την ημέρα εξαγγελίας της πώλησης μέχρι πρόσφατα, κήρυξαν στις 31 Μαρτίου τον υπέρ πάντων αγώνα για την διάσωση των Ταχυμεταφορών.
Αφυπνίστηκαν από ένα ανακριβές δημοσίευμα δέκα γραμμών της Ελευθεροτυπίας (ποτέ δεν συζητήθηκε και δεν αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων στις 26/3/2009 η πώληση των Ταχυμεταφορών όπως ανάφερε το δημοσίευμα) για να ξεκινήσουν την επανάσταση.
Για ένα και πλέον χρόνο εκατοντάδες δημοσιεύματα αναφέρονταν στο θέμα, εμείς τους ενημερώναμε από τον Ιούνιο του 2008 στο Δ.Σ. της ΠΟΣΤ και μας απαντούσαν, πως δεν κυνηγούν μάγισσες!!!!!!!!!!!!
Κήρυξαν λοιπόν την επανάσταση για την διάσωση των Ταχυμεταφορών, γέμισαν με αφίσες όλα τα καταστήματα, κρέμασαν πανό στις κεντρικές υπηρεσίες ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών, έδωσαν συνέντευξη τύπου, ξεκίνησαν καταλήψεις περιφερειακών διευθύνσεων και ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτάκια έπαιζαν σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, για να αποτρέψουν την πώληση.
Φρόντισαν να μάθει όλη η Ελλάδα, πως με τον αγώνα της η ΠΟΣΤ θα αποτρέψει την πώληση των Ταχυμεταφορών.
Ήρθε όμως η ανακοίνωση του υπουργείου στις 8/4/2009 και τους χάλασε τα σχέδια, έτσι αποφάσισαν (αν είναι δυνατόν!) να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, παρά το γεγονός πως ο στόχος είχε επιτευχθεί!
Έτσι ενώ ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος στις 8/4/2009, εκείνοι στις 9/4/2009 έκαναν καταλήψεις στις κεντρικές υπηρεσίες ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών και στην περιφερειακή δ/νση Στερεάς Ελλάδας.
Στην συνέχεια ήλθαν στην συνέλευση των προέδρων στις 10/4/2009 κουρασμένοι από τις μάχες που έδωσαν, παρουσιάζοντας τα κατορθώματα τους και την μεγαλειώδη επιτυχία τους, την διάσωση των Ταχυμεταφορών!!!!!!!
Όσο δε σκεφτόμαστε, πως αν καθυστερούσε λίγο η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, για την ακύρωση του διαγωνισμού, θα υλοποιούσαν την απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις και θα θυσίαζαν χιλιάδες μεροκάματα συναδέλφων, τόσο επιβεβαιώνεται ο φόβος μας για το πόσο αδίστακτοι γίνονται, όταν πρόκειται να αποκομίσουν ελάχιστα συνδικαλιστικά οφέλη.

Αυτό Συνάδελφοι δεν είναι Συνδικαλισμός, είναι κάτι άλλο......

Όλα αυτά μπορεί να πει κανείς πως τα γεννά η φαντασία μας, πιστέψτε μας και εμείς θα το θέλαμε, μακάρι να ήταν έτσι!!!!!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στις 26/3/2009 έγινε συνάντηση στην γραμματεία αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, του διευθύνοντος συμβούλου του ΕΛΤΑ, του διευθύνοντος συμβούλου των Ταχυμεταφορών, ενός γενικού διευθυντή του ΕΛΤΑ και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και συζήτησαν για τις προοπτικές της πώλησης των Ταχυμεταφορών.
Την επόμενη μέρα συναντήθηκε η διοίκηση της ΠΟΣΤ με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΤΑ και συζήτησαν για το θέμα.
Μήπως πρέπει να μας πουν τι συζήτησαν και τι έμαθαν;
Μήπως έμαθαν πως οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών, στην συζήτηση της προηγούμενης μέρας στην γραμματεία αποκρατικοποιήσεων, εξέφρασαν την αντίθεση τους στην πώληση των Ταχυμεταφορών, θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό;;;;;;;
Μήπως οι παράγοντες του υπουργείου τους ζήτησαν εγγράφως τις θέσεις τους;;;;;;;
Μήπως εκεί συμφωνήθηκαν κάποια πράγματα για την εξέλιξη του διαγωνισμού;;;;;
Μήπως και η κυβέρνηση δεν ήθελε να γίνει η πώληση επειδή υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος αγοραστής;;;;;
Μήπως;;; Μήπως;;;; Μήπως;;;;
Εμείς δεν γνωρίζουμε, ερωτήματα βάζουμε, ας μας απαντήσουν εκείνοι που γνωρίζουν!!!!!!!!!


Αυτά τα ερωτήματα θέσαμε στην διοίκηση της ΠΟΣΤ στην συνέλευση των προέδρων των σωματείων των ΕΛΤΑ που έγινε την Παρασκευή 10/4/2009 στην Αθήνα.
Αντί όμως για απαντήσεις και επιχειρήματα, χάνοντας προφανώς την ψυχραιμία τους επειδή αποκαλύφθηκαν και χάλασε η φιέστα τους και ξεχνώντας πως εκφράζουν ένα σοβαρό θεσμό, εκστόμισαν ύβρεις, απειλές, λάσπη και αχαρακτήριστες εκφράσεις που δείχνουν το επίπεδο τους.(Δεν θέλουμε ούτε να τις αναφέρουμε).
Είναι πολύ λυπηρό ένα συνδικάτο όπως η ΠΟΣΤ, που στο παρελθόν αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση, σήμερα να παρουσιάζει μια τέτοια απελπιστική εικόνα, εξ αιτίας εκείνων που πιστεύουν πως τα αξιώματα δημιουργούν και ηγέτες.

Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα πολλών εκπροσώπων από την επαρχία, βλέποντας αυτό το θέαμα.
Επειδή λοιπόν διέκριναν οι διοργανωτές της συνέλευσης των προέδρων, πως οι συνάδελφοι που συμμετείχαν, αντιλήφθηκαν πως η φιέστα εξελισσόταν σε φιάσκο, σκέφτηκαν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό για φινάλε.
Ανακοίνωσαν λοιπόν μέσα στην αίθουσα, πως κάποιοι στην κεντρική υπηρεσία προσπαθούν να κατεβάσουν το μεγάλο πανό που είχαν αναρτήσει εκεί και πως έπρεπε να πάμε όλοι μαζί να αποκαταστήσουμε τα πράγματα.
Όταν βέβαια πήγαμε στην κεντρική υπηρεσία, το πανό ήταν φυσικά στην θέση του και δεν το είχε πειράξει κανείς. Και μάλιστα ακούσαμε τον διευθυντή Βλασταράκο να φωνάζει «Τι πράγματα είναι αυτά; Ποιος σας είπε ότι κατεβάζουν το πανό, εγώ ο ίδιος, σας είπα να το δέσετε καλύτερα για να μην σπάσει κάποιο τζάμι!

Έτσι ολοκληρώθηκε η παράσταση!!!!!!

Επί της ουσίας βέβαια δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως θετική εξέλιξη, η κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει, που θα υπάρξει ο επόμενος διαγωνισμός, που θα έχει περισσότερους υποψήφιους αγοραστές και καλύτερο τίμημα πώλησης.
Γιατί οι αποφάσεις και η πολιτική των μεταρρυθμίσεων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, δεν άλλαξε φυσικά.