30 Μαρ 2009

Ταχυμεταφορών.......συνέχεια

Όπως σας είχαμε ενημερώσει χθες,
συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ, με θέμα τις Ταχυμεταφορές.

Εκεί ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο, πως τελικά δεν συζητήθηκε και δεν πάρθηκε καμιά απόφαση στην διυπουργική επιτροπή για τις Ταχυμεταφορές και πως το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας δεν ήταν εμπεριστατωμένο.
Μας είπε πως έγινε κάποια συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών με παράγοντες της γραμματείας αποκρατικοποιήσεων και μάλλον.....μπερδεύτηκε ο δημοσιογράφος!!!!!!

Παρ’ όλα αυτά η εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή ήταν, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την αρνητική εξέλιξη.
Δηλαδή, η ΠΟΣΤ να πάρει μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως να κυκλοφορήσει αφίσες, να στείλει επιστολές σε δήμους ,κόμματα και φορείς, να αναρτήσει μεγάλο πανό στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, να κάνει διαφήμιση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση αν χρειαστεί, να δώσει συνέντευξη τύπου και εν τέλει να ζητήσει εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. αύριο να κάνει απεργία αν χρειαστεί.

Δικό μας σχόλιο:

Η ΠΟΣΤ διαμορφώνει την στρατηγική της με βάση ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα;;; και
μάλλον επιβεβαιώνεται το β’ σενάριο που σας γράψαμε χθες!!!!!!!
Ότι δηλαδή, η πώληση των Ταχυμεταφορών έχει ναυαγήσει, προσωρινά τουλάχιστον, και κάποιοι θέλουν να οικειοποιηθούν αυτή την εξέλιξη σαν δικό τους επίτευγμα!!!!

Ένα χρόνο τώρα που διοίκηση και κυβέρνηση έβγαλαν τις Ταχυμεταφορές στο σφυρί και βρίσκονταν στο επίκεντρο εκατοντάδων δημοσιευμάτων, γιατί δεν είχαν αντιδράσει;;;;;;
Και εν τέλει γιατί δεν βγαίνουν επίσημα να πουν την άποψη τους στους συναδέλφους στο θέμα της πώλησης, αλλά αναμασάνε την καραμέλα του στρατηγικού επενδυτή.

Τι σημαίνει τελικά στρατηγικός επενδυτής;;;;;

Θα είναι κανένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που θα έλθει να τοποθετήσει τα χρήματα του στις Ταχυμεταφορές χωρίς ανταλλάγματα;;;;;

Στρατηγικός επενδυτής σημαίνει πώληση τμήματος ή ολόκληρης της εταιρίας, ας το καταλάβουν επιτέλους!!!!!

Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ποιος θα τις αγοράσει;;;;;
Και όχι αυτή, καθ’ αυτή η πώληση!!