22 Μαρ 2009

Πιάσαμε πάτο......

Όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα, όταν η συνδικαλιστική αντιπαράθεση μεταφέρεται στις δικαστικές αίθουσες, όταν ο συνδικαλιστικός λόγος αντικαθίσταται από νομικές αγορεύσεις, ε! ναι! τότε πιάσαμε πάτο!

Μάθαμε προχθές στο συμβούλιο της ΠΟΣΤ, πως τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ ΕΛΤΑ, έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη εναντίον συνδικαλιστών άλλων παρατάξεων.

Αφενός, κατά όσων συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο με την επωνυμία «Συνδικαλιστική Αλλαγή» στις εκλογές του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της περιφερειακής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αφετέρου, κατά του προέδρου του ίδιου σωματείου, ζητώντας τεράστια ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ως αποζημίωση, επειδή όπως ανάφεραν εθίγησαν από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, που κατά την άποψη τους ήταν ψευδή, υβριστικά, προσβλητικά και συκοφαντικά.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες απ’ όσα έχουν συμβεί, όμως εμείς πιστεύουμε πως οι συνδικαλιστικές διαφορές λύνονται στα συνδικαλιστικά όργανα μπροστά στους εργαζομένους και όχι στις δικαστικές αίθουσες.

Τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του συνδικάτου, που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων.