4 Μαρ 2009

Ψάχτε να τους βρείτε

Υπάρχει σήμερα κανείς εργαζόμενος που να μην έχει πει αυτή τη περίοδο ότι "δε πάει άλλο";
Όχι μόνο για όλα τα απαράδεκτα που συμβαίνουν, όπως η ανεργία, η ακρίβεια, η ανέχεια, η κυβερνητική κοροϊδία, η ιδιοτέλεια, η αναξιοκρατία, η ανισότητα και τόσα άλλα.
Αλλά γιατί ο κάθε εργαζόμενος, νοιώθει την ανάσα ενός παντοδύναμου, αόρατου συστήματος παρακολούθησης.
Αν σκεφτούμε ποιοι έχουν την ανάγκη να μας παρακολουθούν, θα διαπιστώσουμε πως είναι άνθρωποι ανασφαλείς, άνθρωποι, εξουσιαστές.
Ανασφαλείς, γιατί έχουν κοιμίσει και φυλακίσει τους εργαζόμενους σε γυάλινα κλουβιά πουλώντας τους προστασία και φοβούνται το ξύπνημα τους!
Ανασφαλείς γιατί γνωρίζουν πως η προστασία που πουλούν χρόνια τώρα στους συναδέλφους άρχισε να ξεφτίζει, άρχισε να ξηλώνεται.
Ανασφαλείς γιατί γνωρίζουν, πως οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν καθημερινά πως οι προστάτες τους δεν είναι άτρωτοι.
Ανασφαλείς γιατί διαπιστώνουν πως υπάρχουν κάποιοι που ξυπνούν συνειδήσεις, που θυμίζουν στους συναδέλφους πως είναι εκείνοι που έχουν την δύναμη στα χέρια τους.
Πάντα θα βρίσκονται κάποιοι να τους το θυμίζουν.
Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα προσπαθούν να τους αφυπνίσουν.
Είναι κάποιοι ανάμεσα μας, ασυμβίβαστοι, ελεύθεροι, απροσκύνητοι αγωνιστές.
Είναι κάποιοι που δεν ανέχονται πασάδες στο σβέρκο τους, που μισούν την σκλαβιά και την δουλεία όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.
Είναι κάποιοι που δεν θα ησυχάσουν αν δεν καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα.
Είναι κάποιοι που τα βράδια δεν βλέπουν τηλεόραση, δεν κοιμούνται, προβληματίζονται κι οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.
Είναι κάποιοι που διαβάζουν, που ψάχνουν την αλήθεια ανάμεσα στα σκουπίδια που μας σερβίρουν, που δεν καταπίνουν ότι τους παρέχει το σύστημα.
Όσο κι αν τους πολεμούν, πάντα θα υπάρχουν.
Ψάχτε να τους βρείτε, είναι δίπλα σας!!!
Τα αφτιά σας και τα μάτια σας ανοιχτά!!!