12 Φεβ 2009

Μάθημα για πολυάσχολους γονείς

ΥΙΟΣ : Μπαµπά , µπορώ να σε ρωτήσω κάτι ;

ΠΑΤΕΡΑΣ : Ναι ßεßαίως , τι είναι ;

ΥΙΟΣ : Μπαµπά , πόσα λεφτά παίρνεις στη µια ώρα ;

ΠΑΤΕΡΑΣ : Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά . Γιατί ρωτάς ; ρώτησε θυµωµένα.

ΥΙΟΣ : Θέλω ακριßώς να ξέρω . Παρακαλώ πες µου , πόσα παίρνεις στη µια ώρα.

ΠΑΤΕΡΑΣ : Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω 50 € την ώρα .

ΥΙΟΣ : « Ωχ » ... , απάντησε το παιδί , µε το κεφάλι του κάτω καί συνέχισε : Μπαµπά σε παρακαλώ µπορείς να µου δανείσεις 25 €;

Ο πατέρας εξαγριωµένος του απήντησε : «εάν ο µόνος λόγος που με ρώτησες είναι , να δανειστείς κάποια χρήµατα για να αγοράσεις ένα ανόητο παιχνίδι ή κάποιες άλλες αηδίες , τότε να πας κατ' ευθείαν στο δωµάτιό σου και στο κρεßßάτι σου. Είσαι τόσο εγωιστής. Δεν εργάζοµαι σκληρά καθηµερινά για τέτοιες παιδαριώδεις επιπολαιότητες.»

Το µικρό παιδί πήγε ήσυχα στο δωµάτιό του και έκλεισε την πόρτα .

Ο µπαµπάς κάθισε σκεπτόµενος την ερώτηση του παιδιού και νευρίαζε περισσότερο. Πώς τόλµησε να υποßάλλει τέτοια ερώτηση για να πάρει µόνο κάποια χρήµατα;

Μετά από µια περίπου ώρα, ο µπαµπάς είχε ηρεµήσει και είχε αρχίσει να σκέφτεται:

Ίσως είναι κάτι που πρέπει πραγµατικά να αγοράσει ο µικρός µε τα 25 €, και δεν ζητάει χρήµατα πολύ συχνά. Πήγε λοιπόν στο δωµάτιο του παιδιού και άνοιξε την πόρτα.

ΠΑΤΕΡΑΣ : Κοιµάσαι γιε µου ;

ΥΙΟΣ : Δεν κοιµάµαι.

ΠΑΤΕΡΑΣ : Σκεφτόµουν , ότι ίσως ήµουν πάρα πολύ σκληρός µαζί σου νωρίτερα » . «Ήταν µια µεγάλη ηµέρα και έßγαλα την κούραση µου σε σένα . Εδώ είναι τα $25 που µου ζήτησες.

Το παιδί έτρεξε κατ' ευθείαν επάνω του χαµογελώντας . « Σε ευχαριστώ µπαµπά ! » φώναξε . Κατόπιν , πάει στο µαξιλάρι του και ßγάζει από κάτω κάποια τσαλακωµένα χρήµατα .

Ο πατέρας µόλις ßλέπει ότι το παιδί έχει ήδη κάποια χρήµατα , αρχίζει να νευριάζει .

Το µικρό παιδί αρχίζει να µετράει σιγά τα χρήµατά του , και κοιτάζει τον µπαµπά του .

ΠΑΤΕΡΑς:Γιατί θέλεις περισσότερα χρήµατα εφόσον έχεις ήδη αρκετά;

ΥΙΟΣ: Επειδή δεν είχα αρκετά , αλλά τώρα έχω, Μπαµπά , έχω 50 € τώρα . Μπορώ να αγοράσω µια ώρα του χρόνου σου ;Σε παρακαλώ έλα νωρίς αύριο σπίτι . Θα ήθελα πολύ να φάµε µαζί.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ