5 Φεβ 2009

Έκτακτη συνεδρίαση Ε.Ε. της ΠΟΣΤ

Κάλιο αργά παρά ποτέ, λέει η λαϊκή παροιμία, που έχει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση μας.
Επιτέλους η ομοσπονδία μας αποφάσισε να αντιμετωπίσει σοβαρά το μεγάλο πρόβλημα των ληστειών. Δυστυχώς έπρεπε πρώτα να συμβούν τόσα θλιβερά περιστατικά ένοπλων ληστειών, με τραυματισμούς συναδέλφων, ακόμη και θάνατος ταχυδρόμου στην Αργολίδα, για να κινηθεί το συνδικάτο μας προς την σωστή κατεύθυνση.
Παρά τις φωνές αγωνίας των συναδέλφων και τις συνεχείς διαμαρτυρίες των πρωτοβάθμιων σωματείων δεν είχε γίνει τίποτα.

Στην χθεσινή (4/2/2009) έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΣΤ αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικη δήλωση στην διοίκηση, με τις θέσεις - απαιτήσεις του συνδικάτου για την προστασία των συναδέλφων , αλλά και των χρημάτων του οργανισμού.
Αν η διοίκηση δεν ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΣΤ θα προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανεξάρτητα από αυτό που εμείς πιστεύουμε και βλέπουν όλοι οι συνάδελφοι, ότι δηλαδή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ αναγκάστηκε- σύρθηκε να πάρει αυτή την απόφαση, επειδή την ξεπέρασαν τα γεγονότα και τρέχει να τα προλάβει, πρέπει να παραδεχτούμε πως είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Από την στιγμή που το σωματείο οδηγών έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους αρμόδιους υπουργούς, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τα πολιτικά κόμματα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις χρηματαποστολές στα ΕΛΤΑ, ήταν επόμενο και δεδομένο πως η ΠΟΣΤ έπρεπε να ενεργοποιηθεί για να μην εκτεθεί περισσότερο, απ’ όσο έχει ήδη εκτεθεί.

Επί της ουσίας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΣΤ υιοθέτησε τις θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ, αυτές που εδώ και καιρό το σωματείο έγραφε στις καταγγελίες και στα εξώδικα του.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι σαν παράταξη (ΠΑΚ) που αγκαλιάσαμε το σωματείο, αναδείξαμε το πρόβλημα και στηρίξαμε τους οδηγούς, όταν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από την διοίκηση πριν ενάμιση μήνα.
Τότε που η ΠΟΣΤ ταυτίστηκε με την θέση της διοίκησης και δεν στήριξε τον απεργιακό αγώνα των οδηγών για την προστασία των συναδέλφων που μεταφέρουν χρήματα. (Ο νομικός σύμβουλος του ΕΛΤΑ είπε στο δικαστήριο πως εκτός από τον ΕΛΤΑ και η ΠΟΣΤ διαφωνεί με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών).

Ελπίζουμε η χθεσινή απόφαση να μην αποτελέσει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της ομοσπονδίας και να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα στην προστασία των συναδέλφων όλων των κλάδων που εμπλέκονται στην διαχείριση και την διακίνηση χρημάτων.