30 Ιαν 2009

Νέα ένοπλη ληστεία με τραυματία συνάδελφο, σε χρηματαποστολή του ΕΛΤΑ

Επιτέλους κύριοι της διοίκησης του ΕΛΤΑ, κάνετε κάτι!!!!!!!!!!!!!! πάρτε μέτρα προστασίας!!!!!!!!!!!! με τις εγκληματικές παραλήψεις σας, στέλνετε τους συναδέλφους στα χέρια των κακοποιών!!!!!!!!!! Έχετε γίνει επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους!

Νέα ένοπλη ληστεία έγινε πριν από λίγο (γύρω στις 13:20) στην χρηματαποστολή του ΕΛΤΑ, έξω από το ταχυδρομικό κατάστημα Ταύρου.
Όπως συνήθως βέβαια συμβαίνει τελευταία, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν συνοδευόταν από περιπολικό. Γιατί σύμφωνα με την διοίκηση στοιχίζει ακριβά η συνοδεία. Τα πάντα στο βωμό του κέρδους.
Δύο οπλισμένοι ληστές ντυμένοι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους συναδέλφους, τους έδεσαν με χειροπέδες, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο συνάδελφο και πήραν τα χρήματα ανενόχλητοι.
Όπως ανενόχλητοι παραμένουν στην Κεντρική Υπηρεσία απαριθμώντας τις ληστείες, οι διοικούντες τον οργανισμό.
Απαθείς βλέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά χωρίς να παίρνουν μέτρα.
Στις 19/12/2009 οδήγησαν το σωματείο των οδηγών και το προεδρείο του, στα δικαστήρια ζητώντας ακόμη και την προσωποκράτηση τους για ένα χρόνο, αν θα έκαναν απεργία γι' αυτό το θέμα ( Η βασική διεκδίκηση του σωματείου των οδηγών, ήταν και είναι η προστασία των μελών του, όταν μεταφέρουν χρήματα).
Σήμερα τι έχουν να απαντήσουν, που σε διάστημα τριών ημερών έχουμε δύο ένοπλες ληστείες σε αυτοκίνητα μεταφοράς χρημάτων και συνάδελφο τραυματία;;
Μόλις πριν από τρεις ώρες το σωματείο των οδηγών, είχε στείλει νέο έγγραφο διαμαρτυρίας για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και ανακοίνωσε στην διοίκηση ότι από Δευτέρα 2/2/2009 κανένα δρομολόγιο μεταφοράς χρημάτων δεν θα πραγματοποιηθεί, αν το υπηρεσιακό αυτοκίνητο δεν συνοδεύεται από την αστυνομία.
Μακάρι να το είχε κάνει αυτό νωρίτερα το σωματείο, μήπως δεν τραυματιζόταν κι ο συνάδελφος μας.
Δυστυχώς ούτε η ΠΟΣΤ αντιμετωπίζει αυτό το μεγάλο πρόβλημα με την δέουσα σοβαρότητα. Γιατί εκτός από τους οδηγούς που έχουν αναδείξει το θέμα και προσπαθούν να το λύσουν μόνοι τους, υπάρχουν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι άλλων κλάδων (Διανομείς, θυρίδες κ.λ.π.)που καθημερινά είναι εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι σε κακοποιά στοιχεία .
Με ευχολόγια και ανακοινωσούλες θα.. και θα.. τα προβλήματα δεν λύνονται.
Ελπίζουμε τουλάχιστον να γίνει καλά ο συνάδελφος μας!