12 Ιαν 2009

Καταγγελία Οδηγών

Αυτή είναι η καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Οδηγών Τεχνιτών ΕΛΤΑ, για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό και τις περίεργες τακτικές της Διοίκησης του Οργανισμού στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος είχε εξαγγείλει. Στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα η απαίτηση του Συλλόγου από την Ομοσπονδία να καταδικάσει τις ενέργειες της Διοίκησης και να στηρίξει τον Σύλλογο και τους εργαζόμενους. Αντ' αυτού η ΠΟΣΤ όχι μόνο δεν καταδίκασε τις απαράδεκτες ενέργειες της Διοίκησης, αλλά σε ανακοίνωση που εξέδωσε εγκαλεί τον Πανελλήνιο Σύλλογο να επανέλθει στην νομιμότητα.
Έχουμε πλέον νέα ήθη στα συνδικαλιστικά δρόμενα των ΕΛΤΑ, η ΠΟΣΤ αντί να στηρίξει το σωματείο, μέλος της και τους συνδικαλιστές του Συλλόγου που δικάζονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων , παίρνει ξεκάθαρα το μέρος της Διοίκησης. Θαυμάστε τους!!!!!!




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ Αθήνα 17/12/2008 Αριθμ. Πρωτ.257

Προς
Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών
Αριστοτέλους 11-15 Αθήνα 10432

Συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του οργανισμού για στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού, δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού των μελών του Συλλόγου μας, κατά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις (3ωρες στάσεις εργασίας) στις 11 & 12/12/2008.
Συγκεκριμένα στις 10/12/2008 το απόγευμα, παραμονή της πρώτης στάσης εργασίας, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιακουμεττής Δημήτριος έδωσε έγγραφη εντολή στον προϊστάμενο των οδηγών, να καλέσει όλους τους οδηγούς να προσέρχονται στην εργασία τους από την άλλη ημέρα το πρωί, τρεις ώρες νωρίτερα από την ώρα που προβλέπει το συμβατικό ωράριο εργασίας τους, επικαλούμενος το φόρτο εργασίας των ημερών (επικαλείται φόρτο εργασίας, όταν φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δεν εργαζόμαστε Σαββατοκύριακα τις γιορτές, γιατί δεν υπάρχει δουλειά). Η ενέργεια του αυτή είχε ως μοναδικό στόχο να ακυρώσει ουσιαστικά τις κινητοποιήσεις μας, αφού θα εξαντλούνταν η τρίωρη στάση εργασίας στις τρείς ώρες που θα ερχόμασταν νωρίτερα και στην συνέχεια τα δρομολόγια θα εκτελούνταν κανονικά. Η Ενέργεια αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη, αφενός γιατί καταστρατηγεί το συμβατικό ωράριο εργασίας των 7:40 ωρών (σύμφωνα με την εντολή όλοι οι οδηγοί θα εργάζονται 10:40 ώρες), αφετέρου δημιουργεί προϋποθέσεις τροχαίου ατυχήματος, αφού οι οδηγοί θα έρχονται για εργασία χωρίς την απαιτούμενη ανάπαυση(Τους καλούσε να προσέλθουν άυπνοι για εργασία σταδιακά από τις 01:00 έως τις 04:00)
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας προκειμένου να προστατεύσει τα μέλη του από τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, και για να διαφυλάξει την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και των πολιτών από πιθανά τροχαία ατυχήματα, συνεδρίασε έκτακτα στις 19:00 της 10ης Δεκεμβρίου. Αποφάσισε ομόφωνα να δώσει οδηγία προς όλα τα μέλη του να προσέλθουν κανονικά στο ωράριο τους και να δημιουργήσει ομάδες περιφρούρησης των στάσεων εργασίας.
Δυστυχώς η Διοίκηση δεν σταμάτησε εδώ. Έστειλε επιθεωρητή να κάνει έρευνα για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων και καλεί σε απολογία όλους τους οδηγούς για να τους τιμωρήσει, επειδή δεν δέχτηκαν να εργάζονται 10:40, αντί του συμβατικού τους ωραρίου.
Τέτοια τεχνάσματα και απειλές σφυρηλατούν την ενότητα μας και χαλυβδώνουν την θέληση μας για να πετύχουμε την λύση των προβλημάτων μας.
Εκτός από την δικαστική οδό μέσω της οποίας θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας, απαιτούμε από το Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο να καταδικάσει την Διοίκηση για αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και να προστατεύσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο