30 Νοε 2021

“Πρασινίζει” ο στόλος οχημάτων του ταχυδρομείου της Αυστραλίας

Το πρώτο από τα συνολικά 20 ηλεκτρικά φορτηγά υποδέχθηκε στο στόλο του το ταχυδρομείο της Αυστραλίας (Australia Post).

Πρόκειται για τρία Fuso eCanters που θα αναλάβουν τις παραδόσεις δεμάτων στη Μελβούρνη ενόψει ....

των Χριστουγέννων.

Με την προσθήκη του eCanter στον υπάρχοντα ηλεκτρικό στόλο της Australia Post, ο οργανισμός πλέον θα διαθέτει πάνω από 2.100 ηλεκτρικά οχήματα παραδόσεων και 1.400 ηλεκτρικά ποδήλατα.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε ο μεγαλύτερος χρήστης ηλεκτρικού στόλου της Αυστραλίας, αλλά μέχρι αυτό το σημείο ο ηλεκτρικός μας στόλος αποτελείται αποκλειστικά από μικρότερα οχήματα παράδοσης που χρησιμοποιούνται για το τελευταίο μίλι (last-mile).

Έχουμε δοκιμάσει μια σειρά ηλεκτρικών φορτηγών στο παρελθόν, αλλά το Fuso eCanter είναι το πρώτο που βρήκαμε ότι ταιριάζει τόσο στις συνθήκες της Αυστραλίας όσο και στις μοναδικές λειτουργικές μας ανάγκες», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Δικτύων της Australia Post, James Dixon.

Όπως σημειώνεται από την ίδια την Australia Post, η επέκταση του υπάρχοντος ηλεκτρικού της στόλου αποτελεί σημαντικό μέρος του Πλάνου Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020-2022 του οργανισμού και του στόχου του για μείωση των εκπομπών κατά 15% έως το 2025.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα υπόλοιπα 17 eCanter θα βγουν στους δρόμους για παραδόσεις στην Αυστραλία από τις αρχές του 2022.

Β. Βεγιάζη

Πηγή: metaforespress.gr