1 Δεκ 2021

Συνεχίζουν με 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Δεκέμβρη στα ΕΛΤΑ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους με νέο κάλεσμα σε απεργία, αυτή τη φορά 48ωρης, προγραμματισμένης για τις 8 και 9 Δεκέμβρη. 

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής, αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση τα εξής: «Συνεχίζουμε αποφασιστικά, ενωμένοι – Όλοι στη 48ωρη απεργία στις 8 και 9 Δεκέμβρη στα ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER».
«Χαιρετίζουμε την μεγάλη απεργιακή μάχη που ....δώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι σε ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER στις 29 Νοέμβρη!», επισημαίνει το Συνδικάτο, τονίζοντας ότι, «στείλαμε ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία, την κυβέρνηση και σε όσους όλα αυτά τα χρόνια με τους νόμους και τις αποφάσεις τους, μας έχουν να δουλεύουμε με όρους σύγχρονης σκλαβιάς, σε καθεστώς ομηρίας, να δουλεύουμε ακόμα και πάνω από μια δεκαετία μέσω δουλεμπορικών!»

Όπως τονίζει, «ήταν η πρώτη απάντηση σε αυτούς που μας ξεζουμίζουν, δε μας δίνουν τις άδειες, μας βάζουν να δουλεύουμε ατέλειωτα χιλιόμετρα και ανεξάντλητες παραδόσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, σε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια, μας κόβουν μισθούς και δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και ΕΛΤΑ COURIER μέσα από την συμμετοχή μας στην απεργία και το σταμάτημα της εργασίας, δηλώσαμε εκκωφαντικά την παρουσία μας απέναντι στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ που κάνει ότι δε μας βλέπει, μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους. Είχαν το θράσος να πουν ότι δεν μας αναγνωρίζουν».

Συμπληρώνει ακόμη ότι, «η απεργία στις 29 Νοέμβρη έδειξε τη δύναμη μας. Η ακινησία στις παραδόσεις, τα δέματα που δεν έφυγαν από μεγάλα κέντρα διανομής, έδειξε τη δύναμη μας. Ότι χωρίς εμάς η δουλειά δε βγαίνει, χωρίς εμάς τίποτα δε μπορεί να κινηθεί! Η δουλεία μας είναι και το όπλο μας! Χωρίς αυτήν δεν έχουν κέρδη, χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μηχανάκι δεν κινείται, παράδοση δε γίνεται! Είμαστε αναντικατάστατοι για τα κέρδη τους αλλά αόρατοι όταν μιλάμε για τα δικαιώματα μας!»

Ποιά τα αιτήματα των εργαζομένων

-Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ενοικίασης από τις μητρικές εταιρίες των ΕΛΤΑ ΑΕ και ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ

-Υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενους(μόνιμους, αορίστου, ορισμένου, ενοικίασης)

-Άμεση ένταξη των ενοικιαζόμενων εργαζομένων στο δίκτυο των ΕΛΤΑ – ΕΛΤΑ COURIER, ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας, στο μισθολόγιο των ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ με κατοχυρωμένα όλα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα και αναγνώριση των τριετιών, ως βάση συζήτησης για γενικότερες αυξήσεις

-Σταθερός χρόνος εργασίας. 5μερο-7ωρο-35ωρο

-Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

-Να σταματήσει η εντατικοποίηση. Οριοθέτηση συγκεκριμένου τομέα για κάθε ταχυδρόμο και ταχυμεταφορέα στα πλαίσια του ωραρίου του.

-Παροχή ατομικών μέσων προστασίας στους εργαζόμενους κάθε δύο χρόνια. Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα). Καθορισμός χώρων για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

-Να δοθούν εδώ και τώρα οι οφειλόμενες άδειες και οι απλήρωτες υπερωρίες

-Να δοθεί ολόκληρη η αποζημίωση στους απολυμένους των ΕΛΤΑ από τη διοίκηση»

Λευτέρης Στάικος

Πηγή: https://1voice.gr