3 Φεβ 2023

Τα ΕΛΤΑ κοβουν το ρεύμα στους πελάτες της και κυρίως στους εργαζόμενους. Ποιος έδωσε την εντολή . Γιατί έφτασαν φουσκωμένοι οι λογαριασμοί ρεύματος.

Τα ΕΛΤΑ κόβουν το ρεύμα στην πελατεία της που είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της καθώς αποτελούν το 90% στο σύνολο των τιμολογίων που εκδίδει. Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο ΔΕΔΔΗΕ δέχθηκε μια στοίβα αιτημάτων, ο οποίος θα προχωρήσει άμεσα σε διακοπές....

Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι πελάτες των ΕΛΤΑ για την εξόφληση των τιμολογίων κυμαίνεται από 850 έως 1400 ευρώ.

 Οι αρμόδιοι της ενεργείας έστειλαν φουσκωμένους λογαριασμούς τον Ιανουάριο διότι για περισσότερους από 8 μήνες δεν ήταν εφικτή η αποστολή λογαριασμών. 

Η καθυστέρηση αποστολής είχε ως αποτέλεσμα οι απαιτήσεις της εταιρείας να μαζευτούν και να απαιτεί την εξόφληση τους σε μια δόση αφού η πρόταση διακανονισμού των οφειλών πέρασε απαρατήρητη από τους καταναλωτές καθώς  υπήρχε  αναφορά  στο έντυπο.

 Στους εργαζόμενους υπάρχει αναστάτωση διότι θα φεύγουν από το σπίτι τους που δεν θα έχει ρεύμα για να εργαστούν στο γραφείο τους της δική τους εταιρείας που τους έκοψε το ρεύμα. 

Η διοίκηση του Υπερταμείου στις 25 Ιανουαρίου ανακοίνωσε τον κ Γρηγόρη Σκλήκα ως διευθύνων σύμβουλο των ΕΛΤΑ ενώ ο μεταβατικός κ Μάρτιος Τέμπος ορίστηκε ως  μεταβατικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές Α.Ε. με δεδομένη την λήξη της θητείας του Ερρίκου Τζαβάρα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου κ Γρηγόρης Δημητριάδης, όπως μας πληροφορούν κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» διότι του έχουν διαμηνύσει ότι τα  ΕΛΤΑ δεν αντέχουν περισσότερο από τρεις μήνες διότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούν τα 20 εκατ ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που θα κατευθυνθούν για την καταβολή της μισθοδοσίας  εργαζομένων.

Όταν τα ΕΛΤΑ είχαν λάβει 300 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 100 εκατ ευρώ προήλθαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τα υπόλοιπα από την καθολική υπηρεσία.

Την ίδια στιγμή ο κ, Σκλήκας εμφανίζεται αιφνιδιασμένος σε όσα  πληροφορείται καθημερινά για τις οικονομικές δυνατότητες όπως και τις οικονομικές δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει όταν μάλιστα η Deloitte συγκεντρώνει οικονομικά στοιχεία για να υποβάλει στο Υπερταμείο.

Τίμος  Δούσμανης    Dousmanhs@pointmedia.gr


 Pointmedia.gr

Πηγή: https://pointmedia.gr