22 Ιαν 2023

Με καθυστέρηση αποπέμφθηκε από τα ΕΛΤΑ η «πολυέξοδη διευθύντρια»

Δύο μέρες μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», στις 3/1, ότι ανώτατη διευθύντρια των Ελληνικών Ταχυδρομείων χρέωνε, επί μήνες, χιλιάδες ευρώ ως «έξοδα υποδοχής» σε μπαρ, ταβέρνες, καφετέριες έως και σε κομμωτήρια, η διοίκηση προχώρησε στην αποπομπή της,... μέσω εξωδίκου. Ωστόσο, παρέμεινε στη θέση της για ακόμη τέσσερις ημέρες, συνεχίζοντας να υπογράφει αποφάσεις έγκρισης εξόδων και η απόφαση «καταγγελίας σύμβασης» δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 11 Ιανουαρίου 2023, ενώ τώρα η «πολυέξοδη διευθύντρια» απειλεί με δικαστικές προσφυγές κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ που την απέπεμψε. Το μόνο που μένει είναι στα δικαστήρια να υπερασπιστεί τα ΕΛΤΑ ο Ανδρέας Πάτσης…

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Ποιος πληρώνει το... μαλλί στα ΕΛΤΑ», 3/1/2023) δεν στηρίχθηκε σε κάποια «νόμιμη επισύνδεση» ή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Αρκούσαν οι αναρτημένες στη Διαύγεια καταστάσεις εξόδων που υπέγραφε η ίδια η διευθύντρια εδώ και πολλούς μήνες, εγκρίνοντας τα έξοδα που η ίδια πραγματοποιούσε. Δίπλα σε κάθε ποσό αναφερόταν το ΑΦΜ της επιχείρησης που χρέωνε τα (διασωθέντα με χρήματα των φορολογουμένων) ΕΛΤΑ. Με μια απλή αναζήτηση, ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ότι τα ποσά αντιστοιχούσαν σε αλλεπάλληλες χρεώσεις από διάφορα μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, αλλά και συγκεκριμένο κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης που έφθασε τον περασμένο Αύγουστο να χρεώσει εννέα επισκέψεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζαμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια είχε προσληφθεί τον Απρίλιο του 2021 «από το παράθυρο» ως σύμβουλος-ειδική συνεργάτης, προερχόμενη «από την αγορά». Την είχε προσλάβει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, που επίσης αποπέμφθηκε τον Οκτώβριο του 2022, όταν αποκαλύφθηκαν οι χρυσές συμβάσεις με τον τότε βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση, και το πλήθος των αναθέσεων χωρίς διαγωνισμούς. Η διοίκηση Κωνσταντόπουλου-Μπαλούρδου απομακρύνθηκε μαζί με την υψηλή εποπτεία που ώς τότε ασκούσε στα ΕΛΤΑ ο Κυριάκος Πιερρακάκης και τοποθετήθηκε προσωρινή διοίκηση από το Υπερταμείο, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Μάριο Τέμπο. Ο κ. Τέμπος υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει ελέγχους στα πεπραγμένα των προκατόχων του, χωρίς όμως να προκύψει έως τώρα κάτι συγκεκριμένο.

Στη Διαύγεια εντοπίζεται μόνον η απόφαση που υπέγραψε στις 11 Ιανουαρίου 2023, η οποία αφορά την καταγγελία της σύμβασής της, χωρίς να εξηγεί τους λόγους, παρά μόνον αναφέρει ότι:

 Είχε προσληφθεί στις 23/4/2021 με σύμβαση διάρκειας 3 ετών ως «σύμβουλος-ειδική συνεργάτης» και της ανατέθηκαν καθήκοντα διευθύντριας.
 Εκδόθηκε στις 5/1/2023 εξώδικη δήλωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας «η οποία της επιδόθηκε στις 9/1/2023. Τελευταία ημέρα εργασίας της λογίζεται η 09-01-2023».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έγινε αρχικώς προσπάθεια η απομάκρυνση να γίνει χωρίς εξώδικα και με απλή υποβολή παραίτησης «για προσωπικούς λόγους», η οποία δεν ευοδώθηκε.

Άρης Χατζηγεωργίου

Πηγή: https://www.efsyn.gr