23 Μαΐ 2022

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ : Καταστρέφουν και απαξιώνουν τον ΕΛΤΑ

Οργάνωση μελών ΕΛΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταστρέφουν και απαξιώνουν τον ΕΛΤΑ

Εργαζόμενοι, ες

Μέρα με την ημέρα βιώνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική κοινωνία από τις αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές που μειώνουν τα εισοδήματα, διαφυλάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και έχουν φέρει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους σε απόγνωση....

Η αναξιοκρατία, το βόλεμα των ημετέρων και η κακοδιοίκηση είναι οι βασικές αρχές διοίκησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από το ελληνικό δημόσιο. Θεωρεί το κράτος λάφυρο για την εκπλήρωση των κομματικών του επιδιώξεων που έχουν στο επίκεντρο τους λίγους ενάντια στα συμφέροντα των πολλών.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η  διορισμένη από την κυβέρνηση Διοίκηση των ΕΛΤΑ που δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα του Οργανισμού και έχει φέρει τον Οργανισμό ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση.  Δεν θεμελίωσε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξή του και  δεν δρομολόγησε λύσεις που θα μπορούσαν να  βγάλουν τα ΕΛΤΑ από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει.

Αντίθετα με πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς για την ιστορία του Ταχυδρομείου  διαδικασίες, προκαλεί τους εργαζόμενους με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της, καταπατώντας κάθε επιχειρησιακή και υπηρεσιακή δεοντολογία,  τακτοποιεί προκλητικά σε θέσεις ευθύνης τους «γαλάζιους» ημετέρους και το συνεργαζόμενο με την κυβέρνηση σύστημα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Περίτρανη απόδειξη τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τη διαδικασία των αξιολογήσεων. Κάθε μέρα «σβήνουν και γράφουν» κατ΄εντολή, χωρίς να μπορούν έως σήμερα να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα. Βέβαια, στην προσπάθειά της αυτή η Διοίκηση έως τώρα δεν είχε βρει καμμία αντίσταση από την ηγεσία της ΠΟΣΤ ( ΠΑΣΚΕ).

Η Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρωταρχική ανάγκη να βασιστεί και να εμπιστευτεί τους εργαζόμενους που γνωρίζουν όσο κανένας άλλος το Ταχυδρομείο και τα προβλήματά του. Δεν μπορεί να προσλαμβάνει συνεχώς εξωτερικούς συνεργάτες με πακέτα παροχών golden boys οι οποίοι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα του Ταχυδρομείου και που έως σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα που θα βοηθούσε στην ανάπτυξή του. Σε έναν Οργανισμό που καταρρέει οικονομικά, η λύση δεν είναι η μείωση του αριθμού του προσωπικού και των μισθών τους και η πρόσληψη εκατοντάδων εξωτερικών ακριβοπληρωμένων συμβούλων. Το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων που εφαρμόζει η σημερινή Διοίκηση έχει φέρει στα πρόθυρα της κατάρρευσης τον Οργανισμό και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η πρωτοφανής εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα ο Οργανισμός  ενισχύει την πεποίθηση που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι δρομολογούνται διαδικασίες για την ενίσχυση του ιδιωτικού ταχυδρομικού τομέα σε βάρος του Δημοσίου Ταχυδρομείου.

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ μπορεί να παλέψει για να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα ώστε να αποκατασταθεί η ζημιά που έχει προκληθεί από τη πολιτική που ασκεί η σημερινή Διοίκηση.

Μπορεί και θέλει να ανασυγκροτήσει το Ταχυδρομείο, να θέσει ξεκάθαρους στόχους με όραμα και προοπτική. Να ξαναφέρει την χαμένη ελπίδα στους εργαζόμενους σεβόμενη την μακρόχρονη ιστορία του οργανισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Δημόσιο Ταχυδρομείο εστιάζοντας σε σημαντικά ζητήματα όπως:

-   -  Ενέργειες και δράσεις που θα επιφέρουν την ανάπτυξη του Ταχυδρομείου και θα αυξήσουν τα έσοδά του. Το πρόβλημα των ελλειμμάτων του Οργανισμού δεν λύνεται με τη μείωση των δαπανών για το προσωπικό

-    -  Να αναπτυχθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν στην αγορά προκειμένου το Ταχυδρομείο να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι στο μερίδιο της ταχυδρομικής αγοράς.

-   -  Να θέσει εκ νέου τις βάσεις στη σχέση με την θυγατρική ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία ενός  ομίλου κοινής στρατηγικής που θα είναι κυρίαρχος στην ταχυδρομική αγορά.

-   -  Να γίνει άμεσα ο ψηφιακός μετασχηματισμός ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες της εποχής μας προς όφελος της λειτουργίας του Ταχυδρομείου.

-   -  Να παραμείνει το Ταχυδρομείο ως δημόσια Επιχείρηση με κοινωνικό χαρακτήρα.

Είναι υπόσχεση και χρέος της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτήσει το Ταχυδρομείο ώστε να κερδίσει τη θέση που του αξίζει.

Πιστεύουμε ότι  οι εργαζόμενοι βρίσκονται κοντά μας και στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δεσμεύσεις αλλά και την ευθύνη για την πραγματική ανασυγκρότηση του Δημόσιου Ταχυδρομείου χωρίς παθογένειες και στεγανά, με βαθιές τομές στη δομή και τη λειτουργία του ώστε το Ταχυδρομείο να καταφέρει να γυρίσει σελίδα.