18 Απρ 2022

Γραμματόσημο και αφίσες στα σχολεία για την οδική ασφάλεια από τα ΕΛΤΑ

Τα τέσσερα γραμματόσημα της ετήσιας Σειράς «Παιδί & Γραμματόσημο» των ΕΛΤΑ είναι, εφέτος, αφιερωμένα στην οδική ασφάλεια και στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών.

...

Με την ιδιαίτερη αυτή Σειρά Γραμματοσήμων τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιθυμούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και να μυήσουν τα παιδιά στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς.

Τα γραμματόσημα απεικονίζουν διαφορετικούς οδικούς ρόλους και συνθήκες κυκλοφορίας των παιδιών: τη διέλευση από τη διάβαση πεζών, την χρήση του παιδικού καθίσματος και της ζώνης ασφαλείας, την ασφαλή οδήγηση του ποδηλάτου με το ειδικό κράνος καθώς και την τήρηση του Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Με σκοπό να μεγιστοποιήσουν το μήνυμα της σωστής κυκλοφοριακής αγωγής που φέρουν τα γραμματόσημα, τα ΕΛΤΑ αναλαμβάνουν δωρεάν τον σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή αφισών για την οδική ασφάλεια στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα γραμματόσημα και τα προϊόντα τους:

  • στο www.elta.gr για online παραγγελία
  • στα Ταχυδρομικά Καταστήματα του Δικτύου ΕΛΤΑ.

Παράλληλα, αυτόν τον μήνα, τα ΕΛΤΑ ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενάντια στην ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό και συμμετέχουν, με το δικό τους τρόπο, στην εκστρατεία «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ – σταμάτησε το Bullying», που οργανώνει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού». (www.milatora.gr).

Αυτή την φορά, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κυκλοφορούν φυλλαράκι με τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα με το μήνυμα της καμπάνιας και προσφέρουν το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις του, στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πηγή: https://www.metaforespress.gr/