21 Μαρ 2022

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ

                                                                                    ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  

ΠΡΟΣ

κ. Κωνσταντόπουλο Γεώργιο

Δ/νοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε

  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ :

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών

  

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Κύριε Σύμβουλε,

 

Η εμπλοκή της Διοίκησης των ΕΛΤΑ με οποιοδήποτε τρόπο στα διοικητικά δρώμενα του Σωματείου μας, είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με τις αποφάσεις του Οργανισμού, βάσει των οποίων μας έχουν παραχωρηθεί γραφεία σε συγκεκριμένο χώρο, όσο και με το συνταγματικό «Δικαίωμα του Συνέρχεσθαι»....

 

Η απαίτηση της φερόμενης ως υπερδιευθύντριας, μετακλητής υπαλλήλου - δήθεν συμβούλου,  για διεξαγωγή έρευνας μετά από «τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο» στις εγκαταστάσεις της εταιρίας,  προκειμένου να εντοπισθούν και να διωχθούν πειθαρχικά όσοι επέτρεψαν την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας, στα γραφεία που διατηρεί εδώ και μια δεκαετία στον συγκεκριμένο χώρο, καταλογίζοντάς τους μάλιστα αστείες κατηγορίες, θα είχε αμιγώς αριστοφανικά χαρακτηριστικά, εάν η εν λόγω δεν εκτελούσε απολύτως παράνομα χρέη Διευθυντή, ή αν ήταν η μόνη των περιπτώσεων που εμπλέκεται απροκάλυπτα και με σαφείς προθέσεις να στηρίξει συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη. Τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει στο προσωπικό εδώ και καιρό είναι απαράδεκτα και έρχονται από την εποχή του σκοταδισμού.

Το κάθε μέλος οποιασδήποτε Πρωτοβάθμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, ούτε έχει υποχρέωση να πάρει άδεια από οιονδήποτε για να ασκήσει τα συνδικαλιστικά του δικαιώματα, ούτε δρα για να αποκομίσει κάποιο ιδιοτελές προσωπικό όφελος. Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις προστατεύονται κατά την άσκηση κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και στον τόπο εργασίας. 

Ο εργοδότης απαγορεύεται να προβαίνει σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Κύριοι της Διοίκησης,

 

ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ να αυθαιρετείτε και να ζητάτε και τα ρέστα από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους. 

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη Περιφερειακή Διεύθυνση, που εκτείνεται από την Κέρκυρα μέχρι τον Έβρο και από τα Φάρσαλα μέχρι τη Φλώρινα, επιλέξτε επιτέλους Διευθυντή κάνοντας χρήση των νόμιμων διαδικασιών. 

Εμείς αυτά τα παράνομα και ανήκουστα που γίνονται θα τα καταγγείλουμε, όπου πρέπει, θα τα πολεμήσουμε, όπως πρέπει, αφού πλήττουν ιερά και αδιαπραγμάτευτα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα. 

Για να αποδειχθεί επιτέλους ο οικοδεσπότης του «πάρτι» που γίνεται στα ΕΛΤΑ  και ποιος είναι υπεύθυνος, το Υπερταμείο, το Υπουργείο ή οι ευθύνες είναι ακόμη πιο ψηλά. 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 ΜΑΡΙΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                             ΜΩΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ