23 Μαρ 2022

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τα ΕΛΤΑ: Διήμερη παράλυση στην εξυπηρέτηση μετά από κυβερνοεπίθεση

Την Κυριακή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) σημειώθηκε κυβερνοεπίθεση. Η επίθεση ήταν στοχευμένη με σκοπό την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ. Ξεκίνησε από ...κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας.

Σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου και δύο μέρες μετά την εν λόγω επίθεση τα καταστήματα  συνεχίζουν να μην εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση καθώς έρχεται σαν συνέχεια της γενικότερης απρονοησίας της κυβέρνησης απέναντι σε ζητήματα ασφάλειας.

Τόσο η προστασία υπηρεσιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα όσο και εκείνη των πολιτών φαίνεται να βρίσκονται χαμηλά στην γαλάζια πολιτική ατζέντα.

Διαφορετικά πως μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τις κυβερνητικές επιλογές σε ότι αφορά την πανδημία, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τις χιονοπτώσεις και τις κυβερνοεπιθέσεις σε ημικρατικές υπηρεσίες;

Και ακόμα παραπέρα: Πως γίνεται να εκδηλώνεται μια τόσο αδιάφορη στάση όταν η ίδια κυβέρνηση έχει εκφέρει μεγαλεπήβολα του «Προγράμματος Ελλάδα 2.0» αναφορικά με τον θεμελιώδη οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμός για οικονομική δραστηριότητα, αλλά και τις τεχνολογίες, και τους θεσμούς;

Πριν να κρίνει ο οποιοσδήποτε την παράλυση της υπηρεσίας θα πρέπει να έχει στο νου του πως απ’ τον Δεκέμβρη του 2020 έχει κατατεθεί νομοσχέδιο που αφορά στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ.

Πηγή: https://www.documentonews.gr