22 Μαρ 2022

Αποκαλυπτικό έγγραφο: Ιδιωτικοποιούν το ΑΧΕΠΑ με εντολή της διοίκησης

Ένα αποκαλυπτικό έγγραφο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη. Σύμφωνα με το έγγραφο, με εντολή του διοικητή του, το δημόσιο ...νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς και θα τις ανοίγει μόνο με έγκριση της διοίκησης!

Συγκεκριμένα, η εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ (με ημερομηνία 14-3-2022) αναφέρει ότι:

Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της διοίκησης - Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!

Η Δώρα Αυγέρη καταγγέλλει ότι το δημόσιο νοσοκομείο «μετατρέπεται σε τσιφλίκι. Στο οποίο για να εισαχθείς, θα πρέπει να έχεις την έγκριση από τον ''γαλάζιο'' διοικητή που μετατρέπεται σε κλινικάρχη! Αν εισαχθείς χωρίς την έγκρισή του, θα μαστιγωθεί ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή ή την ιατρική πράξη! Δηλαδή αυτός που έκανε το καθήκον του»!

Καταλήγοντας, η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. διερωτάται ευλόγως αν όλο αυτό γίνεται κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη  της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας.