19 Μαρ 2022

Γ. Γκιόλας: Η Ερμιονίδα απειλείται να μείνει χωρίς καταστήματα ΕΛΤΑ, εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας

Αναφορά προς τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερακκάκη κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, με θέμα την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στην περιοχή Ερμιονίδας, οι πολίτες της οποίας ταλαιπωρούνται στις ...συναλλαγές τους και υποχρεώνονται να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας.

Η τρίτη κατά σειρά επιστολή του Δημάρχου κ. Γεωργόπουλου είναι μια κραυγή αγωνίας για το μέλλον των Καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Κρανίδι και Ερμιόνη, αφού η κυβερνητική αδιαφορία εδώ και ένα χρόνο δείχνει ξεκάθαρα την στόχευση της Ν. Δημοκρατίας  να χαριστούν και τα ΕΛΤΑ σε ιδιώτες, χωρίς καμία έγνοια για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς:

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 2014/17-3-2022 επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου.

Με την ως άνω επιστολή γίνεται γνωστή η δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει το Κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κρανίδι, μετά από έντονες και καθημερινές διαμαρτυρίες και παράπονα των πολιτών, οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έχει αποστείλει άλλες δύο επιστολές με την οποία έχει κάνει γνωστό το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΕΛΤΑ στο Κρανίδι, αλλά και την αγωνία των κατοίκων για τα σχέδια που έχει κατά νου η Διοίκηση του Οργανισμού. Σήμερα, 17 Μαρτίου 2022, το Κατάστημα Κρανιδίου εξυπηρετείται από έναν υπάλληλο, ο οποίος έρχεται από το Ναύπλιο για μία (1) ή δύο (2) ημέρες την εβδομάδα, ενώ ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα συμβεί το προσεχές διάστημα.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη έχει επιφέρει πλήθος προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών αφού δεν πραγματοποιούνται διανομές αλληλογραφίας και λογαριασμών καθώς και εντολές  πληρωμών που είναι απαραίτητο να γίνουν άμεσα.

Δυστυχώς, η πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, εκφράζει κάθε μέρα που περνάει με θλιβερό τρόπο την ιδεολογική της προσέγγιση, η οποία έχει σαν στόχο την οικονομική εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών εταιριών και σε καμία περίπτωση την απρόσκοπτη διευκόλυνση των πολιτών.

Τελικά η Κυβέρνηση αποσκοπεί ακόμη και την αλληλογραφία να εκχωρήσει ως «δώρο» στις ιδιωτικές εταιρίες courier;

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

 Συν: Η από 17/3/2021 επιστολή

Πηγή :https://argolika.gr