26 Μαρ 2022

Αλλαγή ώρας 2022: Κυριακή 27/3 γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά


Αλλαγή ώρας
 αύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου 2022. Τελευταία Κυριακή του μήνα λοιπόν θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά. Συγκεκριμένα, όταν το ρολόι δείξει 03:00 θα το γυρίσουμε μία ώρα μπροστά, ώστε να δείξει 04:00....

Η αλλαγή ώρας κανονικά έχει καταργηθεί, ωστόσο η απόφαση της Κομισιόν δεν έχει τεθεί ακόμα σε εφαρμογή. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προτείνει τον Σεπτέμβριο του 2018 να καταργηθεί η χειμερινή ώρα… το 2019. Όμως τον Μάρτιο του 2019 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναβολής αυτής της αλλαγής για το 2021. Έκτοτε, με την κρίση της πανδημίας της Covid-19, το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Το πρωί της Κυριακής επομένως, όπως αναφέρει και σχετική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατάργηση της χειμερινής ώρας, θα πρέπει οι δείκτες των ρολογιών μας να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά. 

Αλλαγή ώρας σε ΕΕ και ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, μόλις πριν λίγες μέρες, η Γερουσία ψήφισε να καταργηθεί οριστικά η χειμερινή ώρα και οι ΗΠΑ να ακολουθούν στο εξής μόνο τη θερινή.

Η τύχη αυτού του νομοσχεδίου πάντως είναι αβέβαιη: για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο. Ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη πάρει θέση στο θέμα αυτό.

Πηγή: https://www.newsit.gr